AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisNu vă mai grăbiți ca rusul care ia prima pufoaică pe care...

Nu vă mai grăbiți ca rusul care ia prima pufoaică pe care o găsește în cuier!

1. Iohannis și Ciucă au fost atacați la televizii și în ziare pe motiv că Guvernul ar fi vrut să reînființeze Secția de Presă și Propagandă a C.C. al PCR. Dar nu spune nimeni că noua cenzură a fost inițiativa unui ONG condus de o anume doamnă Oana Popescu Zamfir, secretar de Stat în Guvernul Cioloș și candidat USR la europarlamentare. Sigur, dragă doamnă, e bine să vorbiți doar voi, parțial eclozații din Generația Gadget! Știți și multe. Dacă vă scot pe stradă fără telefoane și vă cer să-mi spuneți ce suedeză celebră are prenumele Greta și a fost poreclită „Divina” (răspuns: Greta Garbo), o să spuneți Greta Thunberg.

2. Pentru televiziile de știri, pandemia a fost un bun antrenament. În epoca molimei aveau dreptul să-și spună părerea și nevaccinații. Acum, televiziile au devenit profesioniste. Seara, înainte de culcare, dați pe un canal de filme, că oricum nu rezolvați nimic. Măcar dormiți bine.

3. Când îl văd pe Lavrov, ministrul de Externe al lui Putin, am convingerea că Rusia va pierde războiul. Lavrov poartă costume scumpe și ochelari cu rame subțiri, dar se burzuluie la microfon ca urmașii lui Brejnev – Andropov și Cernenko. Eu îi cunoșteam pe băieții ăia doi. Îi învățasem la meserie, ca pe „Soarele și pionierii.” Am văzut la televizor înmormântările lor. Dacă ar fi să-l compar pe Lavrov cu un român, acela ar fi ursuzul Constantin Dăscălescu, prim – ministru al României până pe 22 noiembrie 1989.

4. Trăim în plin festival de reconfigurare a familiei. Useriștii au descoperit la televizor instituția „Mama și copilul”, iar oamenii care au fost singuri la părinți au acum mulți, mulți frați în străinătate.

5. Există o scumpire de pe urma căreia România poate profita, dar va rata și momentul ăsta. Prețul grâului aproape că s-a dublat. În Ucraina, anul agricol e compromis. Am rămas jucătorul numărul unu în zonă. Săptămâna trecută, în Portul Constanța a fost agitație, au plecat ceva vapoare cu grâu. Din păcate, în Marea Neagră sunt alte activități și nu cred că putem vinde cât avem. Ar mai fi Dunărea, dar de unde barje?

6. Știți ce mai caută românul? Măști de gaze pe sub mână. Aia cu iodura de potasiu la 50 de lei pastila – și costă 10-15 lei flaconul – e depășită.  Ați uitat când era zece lei o mască? Ce vremuri! Un prieten cu trei doze de vaccin în el s-a uitat de sus la mine pentru că aveam doar două. Nu vă mai grăbiți ca rusul când ia prima pufoaică pe care o găsește în cuier! Dacă vaccinul era pe sub mână, acum eram vaccinați toți.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger