AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisNu ieșim în stradă și pentru banii sparți pe izolete?

Nu ieșim în stradă și pentru banii sparți pe izolete?

1. Poate dumneavoastră știați, pentru mine e o noutate: mai sunt spitale care te obligă să-ți faci test covid (pe banii tăi, normal) dacă vrei să-ți vizitezi fiul care s-a operat de apendicită sau mama bolnavă de cancer. A fost grea gripa chinezească, nu-i așa? Covidul și Vaccinul sunt deja substantive proprii. Oare cine a omorât mai mulți oameni: Covidul sau Vaccinul? Un vaccin netestat pentru o boală necunoscută. În traducere,”îmi pun la poza de profil Science will win”. Nu râdeți, fiindcă escrocheria e o știință! Vă rog să nu îmi veniți cu lozinca „Teoria Conspirației”, fiindcă eu am în mine două crime împotriva umanității, că am făcut și rapelul. Și, ca să vă scandalizez, aflați că mi-a plăcut în pandemie. Traficul era brici în București, benzina se ieftinise, citeam și câte o oră fără să mă întrerupă cineva (în mod normal, whatsapp-ul te distrage de la orice, chiar și de la șofat, din trei în trei minute), nu intram în magazine, unde te duci să iei o pâine, mai cumperi șapte nimicuri și te costa pâinea peste 100 de lei. Am câștigat la fel și am cheltuit la jumătate. Dar marile afaceri au avut de suferit.

2. Pentru flecuștețul OUG 13 s-a ieșit în stradă. Pentru cel mai mare jaf din ultimii 34 de ani (bani sparți pe vaccinuri, dezinfectanți, măști, izolete) nu se iese în stradă. N-ar fi rău să reciclăm izoletele cumpărate la începutul pandemiei, ca să le vopsească doamna Clotilde și să băgăm flotila de izolete în lacul Herăstrău. Facem și pistă pentru mini-submarine, ca să se simtă bine votanții doamnei Armand.

3. MoBU Art Bucharest a fost de mare clasă. Pe cât sunt cineaștii tineri de cenușii (pe ecran, soțul și soția vorbesc un sfert de oră, în bucătărie, despre nimic, iar actrița trebuie să fie neapărat urâtă și îmbrăcată prost), pe atât sunt de efervescenți pictorii din noua generație. Filmele noastre de după ’90 arată ca niște parastase, în timp ce noua pictură e un tratament oftalmologic și un balet cromatic. Nu mai știu cine a spus, dar bine a spus că regizorii de azi au impresia că ei au descoperit filmul mut. Știți ceva? E mai bine să fie mut decât să vorbească actorii, fiindcă e nevoie de subtitrare, nu se înțelege nimic. Domnii regizori și-au propus să fie plictistori și au reușit.

 4. Dana Budeanu a zis că n-a zis ce a zis despre profesori și ne dă lecții. Croitoreasa iscusită scrie pe centurile de socializare ca la avizierul blocului – cu majuscule. „Vectorii principali de opinie, promovează.” Daaa, virgulă între subiect și predicat! Dănuțo, învățătoarea ta era în grevă? De-aia te-ai supărat pe profesori?

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.807 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger