AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisNicușoare, să n-o amendezi pe Ludmila!

Nicușoare, să n-o amendezi pe Ludmila!

1. Am în față două cărți. „Nicolae Ceaușescu – România pe drumul desăvârșirii construcției socialiste. Rapoarte, cuvântări, articole. Septembrie 1966 – decembrie 1967. Editura Politica.” A doua carte: „Prima lună de război. Cronica evenimentelor. Discursurile președintelui Volodimir Zelenski. Editura Humanitas”. Precizare pentru fundamentaliștii trotinetiști care au bibliotecile în smartfoane: Editura Politica s-a transformat în 1989 în Editura Humanitas, dar și-a păstrat profilul militant. 

2. N-am mai auzit din 2021 expresia „rackeții ucraineni”. Cred că era mincinoasă, cred că în Ucraina nici nu au existat rackeți.

3. O veste bună. În Bulgaria nu se mai fură mașini. Cumpărătorii acelor mașini sunt azi victime de război sau agresori. Au fost multă vreme prieteni și vor redeveni prieteni. Și, ca întotdeauna, vor avea de suferit cei care se bagă aiurea când se ceartă doi prieteni.

4. Ați văzut ce i s-a întâmplat lui Rushdie? Cam așa ne-ar fi tratat și pe noi parțial eclozații din Generația Gadget dacă am fi scris rândurile de mai sus în februarie sau martie 2022. Eeee, nu chiar așa, am exagerat, dar prin căpățâni le-ar fi trecut ideea. Între timp românii și-au revenit și se gândesc la situația lor materială afectată de un război între două țări din Uniunea Sovietică. Familia, sănătatea și banii sunt din nou preocupările noastre principale și e foarte bine.

5. Nu l-am simpatizat de la început pe Zelenski, dar asta nu-l face cu nimic mai bun pe Putin. Am mai scris: s-au certat aversul și reversul rublei, șpițul și tocul cizmei sovietice. Putin e un kaghebist bătrân și revansard, iar Zelenski e un funambul tânăr. Popoarele lor suferă, dar mi se par mai importante alte popoare, care suferă prin procură, adică suferă degeaba.

6. Războiul ăsta îl pune într-o situație neplăcută și pe Nicușor Dan, care vrea să ne amendeze rău dacă nu plătim parcarea în București. A făcut el și multe pentru orașul ăsta ca să ceară bani pe parcare. Întrebarea e ce se va întâmpla cu Ludmila. O știți pe Ludmila. E Ludmila care se bagă prin față la Kaufland și are 20 de ani, 30 de ani, 40 de ani, 50 de ani. Aceeași Ludmila parchează unde vrea ea. Nicușoare, la ce adresă trimiți amenda Ludmilei? Sau ea e ca useriștii? Are și Ludmila impunitate, nu?

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.058 afisari

16 COMENTARII

  1. Variatiuuni pe aceiasi tema (data de altii, sau nu).
    Maestre, ai devenit o rusine. Prietenii stiind relatia demult avuta dintre noi…ce sa spun. sincer, mi-e rusine.
    Se pare ca cele 7-8 agape in Adeal, cu vorbe, concepte, palinca potol „gretos” pentru tie au fost…Hai sa-i fac „pă” fraieri…
    Voi de la Buțulesti aveți impresii…

    • Sorinacheee, gaozar batran ce esti, azi ai gasit monkeypox la buda publica? Ca ieri i-ai zis maestrului Boanchis ca vrei si tu…

      • LOL, retardatul de Boanchis nu e în stare sa lege o idee și tu crezi ca e maestru. Maestru în ce, lins covrigi?

        • Categoric gresesti. Pe vremuri lingea covrigi daca erau MOCA. Acuma linge „dosuri”.

      • Ai observat ca nu mai sant bancuri cu Bula? Acuma sant cu Ion. Ai vreo explicatie?
        Pentru ca esti un dobitoc.
        Mai posteaza, si vei fi un dobitoc cu acte. Certificam noi.

    • Inainte poate ii mai era rusine de parinti, care erau oameni cu carte si cu meserie, oameni asezati. Acum parintele lui spiritual e maimuta kaghebista Serghei Mizil, cu care se si pozeaza pe plaji, contra cost. Dati un leu ca sa vedeti simultan porcul si maimuta.

  2. 5.“ Nişte lepre nenorocite. Tu crezi că-s îndrăgostit de Geoană? Ce-i gagică??. Dă-l în p…mea, că are o grămadă de defecte! „

    • Esti prost cu craci. Se scrie „Ludmila” , dar in pronuntia ruseasca se aude si un „i” in semiton dobitocule. La moldoveni , prosti ca tine, „acelasi” se scrie, dar se pronunta „ashelasi”.

  3. Chiar oți place să te crezi jurnalist dar nici măcar sa fii fituicar nu ești în stare.

    Placa tradițională cu „Nu spun ca Rusia face bine ca împușcă ucrainieni, dar și Ucraina are vina ei, adevărul e la mijloc”, în timp ce unii sunt împușcați și alții împușcă dar cumva sunt la fel.

    Trebuie sa scrie-mi acel neuron singuratic sa scoți dejecțiile astea

    • Asta e tipic securista…
      Nu te’njur ca mi’esti prieten da’ te bat fu..gura matii…
      FUMATE de cand se tragea cu arcu’…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger