AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisNea Traian o fi ținut cu Perversu' sau cu Bettyshor?

Nea Traian o fi ținut cu Perversu’ sau cu Bettyshor?

1. Felicitări! Mie. Pentru că nu am învățat pe nimeni cum să voteze. Sunt un om care s-a vaccinat în 2021 și l-a votat pe Băsescu în 2000 și 2004, așa că n-am voie să fac pe deșteptul. E drept, tâmpenii mai mari n-am făcut. N-am strigat „Corupția ucide!”, n-am susținut federația de fotbal impusă în martie 2014, nu i-am așteptat cu pungi de la Lidl pe unii care aveau geamantane cu dolari în portbagaje. Ajutorul material – din bani publici – dat ucrainenilor din 2022 încoace cred că a fost mai consistent decât furăciunile primarilor pesediști și peneliști din ultimii 20 de ani.

2. Domnul Băsescu ne-a sfătuit să o votăm pe Clotilde. Îi mulțumim. El a susținut-o și pe Udrea la președinție, omul se pricepe. Nea Traiane, altceva mi se pare de importanță națională și chiar euroatlantică! Lămurește-ne și pe noi: în meciul pe care Perversu’ de pe Târgu Ocna l-a avut cu Roxana și Bettyshor, matale ai ținut cu Perversu’ sau cu Bettyshor? Grea alegere, mai ales dacă ai stofă de mitocan căruia îi fug ochii și după gagici. Nici nu știai cum să te mai împarți, este?

3. Scriu înainte să aflăm rezultatul alegerilor, dar am o certitudine. Dacă ar fi candidat pentru Primăria Capitalei, profesorul Dan Voiculescu ar fi luat mai puține voturi decât profesorul (de tăiat ceapă) Piedone. Bravo, domnule Voiculescu! Ați jucat extraodinar și o să vă aprecieze chiar și revoluționarul (mă rog, asta-i situația) Marian Ceaușescu. Nici nu o să vă mai înjure pe stradă. Vreo două zile.

4. La Euro 2016, naționala născută în martie 2014 a fost învinsă de Albania. România administrată de noua FRF e pe drumul cel bun. Acum a făcut egal acasă cu o stradă corporatistă care are un castel deasupra. În Liechtenstein bat mingea niște cetățeni care vor să se învoiască de la serviciu. „Șefu’, îmi dai și mie liber după-amiază? Că reprezint patria mea în care mama mă aude și îmi răspunde <<da, fiule!>> din orice parte a țării aș striga-o!” Problema e că adversarilor le-au lipsit vreo șase titulari. Cel mai periculos era unul din liga a opta elvețiană, nu știu cum îl cheamă, dar sunt convins că Maradona s-ar fi milogit de el să facă schimb de tricouri. Vă dați seama ce ne-ar fi driblat megastarul din liga a opta elvețiană? Poate nu vă dați seama!

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.