AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisNe-a băgat Ciolacu în Schengen, cum să nu!

Ne-a băgat Ciolacu în Schengen, cum să nu!

1. Vizita lui Ciolacu în America a dat roade, cum se zice. Niște mere pădurețe, astea au fost roadele. Premierul a zis că intrăm în Schengen. Deocamdată numai cu privirea. Pardon, cu aeroporturile. Austriecii s-au milostivit de noi și s-ar putea să nu mai fim trimiși la nu știu ce terminal, cu doar trei-patru porți înghesuite, de unde pleacă avioanele spre Sofia, Belgrad, Pristina și Karachi. Pe acele terminale (grajduri) scrie Extra-Schengen.

2. Realizarea lui Ciolacu e un vax și argumentez. Nu l-a lăudat nici Dana Budeanu, care are abonament la Ciolacu. Ei nu-i plac fătălăii. Ciolacu e un macho. Până la proba contrarie. Adică până când ne va transmite Olanda că nu e de acord să intrăm în Schengen. Când vine vorba despre România, Austria și Olanda lucrează în ture.

3. În Sudul Italiei, cel puțin, grajdurile extra-Schengen sunt o oroare. Am decolat spre România de la Napoli și Bari, Palermo și Catania. Țin aminte că în aeroportul din Bari (au trecut vreo cinci ani de atunci), grajdul era cât un bufet din gara Ciulnița sau Fetești, în care au fost băgați zeci de oameni, un bar de doi metri pătrați, cu apă și Cola, plus o ladă cu înghețată. Era vară și mirosea ca atare.

4. Dar ca să-i acuzăm pe italieni de discriminare ar trebui să vedem întâi cum ne discriminăm noi. Democratizarea aviatică și înmulțirea curselor low-cost au transformat avioanele în trenuri personale. E cu noi și băiatul cu acordeonul, a venit și mamaia cu geantă de rafie, la aterizare se aplaudă, certăm stewardesa pentru întârziere, iar ea tace, în loc să spună „da, unchiulețule, io sunt de vină, m-am fardat cam mult și de-aia n-am decolat la timp!” Totuși, să nu fiu rău! Românii din sudul Italiei sunt academicieni pe lângă automutilații și ghicitoarele care zboară spre Berlin, Dortmund și Frankfurt.

5. În mod normal, știrea nu e că am intrat cu aeroporturile în Schengen. Știrea e că vom sta în continuare cu mașinile la frontierele cu Ungaria și Bulgaria. Iar marea știre e că ni s-a pus condiția să primim refugiați din Siria și Afganistan. Logic. Până acum granițele nu erau sigure. Dar vor fi dacă sosesc afganii și sirienii.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis
1.689 afisari

4 COMENTARII

  1. Slugile sunt folosite , dar dispretuite , asta nu inteleg ” alesii ” nostri , daca tu dai mai mult decat cere vanzatorul , se cheama ca-ti tradezi tara .

  2. O kur vá,face intotdeauna acelasi lucru…se vinde!
    In schimb acum,e oleacá mai problematic,si anume,kur va ne vinde in continuaré pe noi!
    Problemá mare nu glumá sá te nasti román!
    Vai de noi!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri