Modelul Shanghai

Pe timp de război, dictatorul Ion Antonescu a închis cârciumile la ora 23. Ca să plătească datoria externă, dictatorul Nicolae Ceaușescu a închis cârciumile la ora 22. În epoca molimei, guvernul profund democrat PNL-USR a închis cârciumile la ora 21. Și a fost o perioadă în care le închisese de tot. Și nu închisese doar cârciumile. Până la urmă, nu cârciumile ar fi problema. Guvernul PNL-USR le făcuse pensionarilor program de două ore, când aveau voie să meargă la supermarket. 

Ce se va întâmpla? O vom lua de la capăt, dar mai cu violență? „Vaccinați-vă, oameni buni!” a fost varianta delicată sau cum? Ați văzut ce se întâmplă la Shanghai? Niște bestii înarmate cu furci sau cârlige de hingheri îi capturează pe chinezi, ca pe animale, dacă aceștia nu poartă măști. În China, cel mai nevaccinat cetățean are minimum două doze de vaccin în el. Preluăm modelul Shanghai? Piața Tienanmen 1989 e nimic pe lângă Shanghai 2022.

Eu sunt vaccinat, nu puteți să mă faceți conspiraționist. Dar dictatura medicală din China va veni și în Europa. Cine credeți că o va susține? Useriștii (de la parțial eclozați n-am pretenții) și intelectualii ce se pretind democrați, dar sunt niște haimanale academice care își împărțeau locurile pe listele alegerilor europarlamentare și se certau pe doctorate ca izdele. Țin minte că Elena Udrea îi privea cu prisos de compasiune, cred că sub coafură îi umblau păduchii propoziției „ce libidinoși sunt papagalii ăștia fomiști!”, iar Ștefan Pinalti le-a zis „fetelor, lăsăți vrăjeala și scoateți banii!” Bineînțeles că, acum, aceiași intelectuali concupiscenți o contestă pe Udrea în contumacie. Dacă ar fi avut în pantaloni mingi de bowling, nicidecum cepe, ar fi jignit-o pe Udrea atunci, nu azi. Aceeași poziționare impetuoasă o au față de o mortăciune: comunismul. E vorba despre comunismul clasic, nu despre neomarxismul zglobiu. Cavalerii tristei imposturi prestează anticomunism la seral. E ca și cum m-aș lupta io cu Baiazid. Un târșălos și Baiazid ăsta! I s-a făcut frică de mine și a murit.

Dacă tot detestați comunismul, înjurați modelul Shanghai! Fiindcă vine, vine, vine. O să țină și în România, pentru că suntem antrenați. Primul nostru chinez, îmbrăcat ca Mao, a fost o femeie. Monica Macovei. Iar oamenii puternici (miniștri, milionari) au fost înfrânți. Doamna Macovei a făcut un clip electoral în care le rupea pozele și le arunca la coș. Voi, cei de pe stradă, credeți că vă puteți opune? Dar care stradă? Treceți, mă, în case, cât le mai aveți!

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger