AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisMasturbarea copilașilor sau "Masacrul inocenților"

Masturbarea copilașilor sau „Masacrul inocenților”

În urmă cu 10 – 15 ani, erai arestat dacă vorbeai despre „masturbarea copilașilor cu vârste între 0 și 4 ani”. Astăzi, se propune în Parlament legiferarea masturbării precoce. Dacă s-ar lua după useriști, o mamă ar trebui să-i transmită micuțului, când îi schimbă pampersul, „macho man, sper că ai tras și pelicanul de gușă, cum te-a învățat tac’tu aseară!”

Așa ceva n-au trăit românii nici pe vremea turcilor, când le luau mustăcioșii copiii ca să-i facă ieniceri sau eunuci. În România useristă, au fost tăiate bursele elevilor, dar îi învățăm pe preșcolari să joace barbut fără zaruri.

„Masacrul inocenților” sau „Uciderea pruncilor”, o capodoperă a lui Bruegel cel Tânăr, expusă la Brukenthal, e ceva duios pe lângă propunerea vorbitorilor de giboneză corporatistă. Pruncii lui Bruegel nu poartă măști. Soldații, însă, au viziere. Tablourile lui Bruegel sunt luminoase și foarte vesele, de la distanță. Dar trebuie să le privești cu atenție, pentru că au mai multe povești în aceeași poveste. „Uciderea pruncilor” e un fel de Românie în epoca molimei. Tabloul pare un basm de o cruzime infernală, pe care îl istorisește un nebun care râde. Sunt vreo 70 – 80 personaje, năvălitorii cu viziere fac prăpăd, dar, dacă te uiți la detalii, vezi undeva, în „nord-vestul” pânzei, un soldat detașat de acțiune, care s-a întors cu spatele la scena carnagiului și face pipi, la propriu, pe ea de situație.

Legea masturbării a atins liziera umorului într-un singur moment. Când a căzut. N-au votat-o nici măcar toți useriștii pe care nu-i deranjează formularea „bună, Vasile, sunt Mirela de la Vaxofone!” Bineînțeles că pe robotizata Mirela n-o interesează că „Vasile” are 87 de ani. Și de ce ar interesa-o, dacă președintele pe care îl voia ea (noroc că vorbitorul de giboneză corporatistă a ieșit pe locul 3) a cugetat „copiii noștri sunt mai deștepți decât noi, fiindcă folosesc mai bine tableta și smartphone-ul”? Da, domnu’ Barna, și Mirela de la Vaxofone stăpânește mai bine „Arta conversației” decât o stăpânea Ileana Vulpescu.

Dan Barna îi poate învăța pe copiii noștri și să se exprime, nu numai să se… Să se!  Barna a spus că „plagiatorii trebuie să aibă șanse FOARTE minime de scăpare”. Da, iar matale ai avut șanse „foarte optime” să intri în turul doi al prezidențialelor, dar ai scos aberații „foarte maxime”. Păcat, fiindcă erai „foarte perfect” pentru România. Eu iubesc partidul tău „foarte splendid” și plin de tineri „mai superiori”.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger