AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisMancurtizarea a reușit în România

Mancurtizarea a reușit în România

Vă rog să-i întrebați pe ziaricii tefeliști care sunt, teoretic, cele trei puteri în stat! Vor spune iute care-i a patra, ca într-un dialog al ziariștilor lui Marin Preda, din „Delirul’. Dar unul dintre eroii lui Preda precizează: ”legiuitorul, adică, parlamentul, executivul, adică guvernul, justiția și a patra, ghici, nu mai e ce a fost!”. Parlamentul, da? Parlamentul ales, numărul unu, Parlamentul.

Astăzi, cele patru puteri în stat sunt 1) securitatea, 2) justiția înfăptuită de absolvenți postdecembriști de Drept, 3) ambasadele și 4) multinaționalele. Faptul că ziaricii decreștinați sunt de acord cu această ierarhie –  nu mă miră. Ei scriu „multinațională” cu „M” mare și Dumnezeu cu „d” mic. Ziaricii l-au aplaudat chiar și pe Remus Cernea, măgarul troian băgat de Ponta în Camera Deputaților pe liste PSD, când acesta a vrut să scoată de pe un perete al parlamentului Crucea adusă de marele poet creștin Ioan Alexandru,  unul dintre fondatorii P.N.Ț. modern – Ioan Alexandru a adăugat sintagma creștin – democrat. Și dacă tot am ajuns la PNȚ, trebuie amintit că, la alegerile din 1990, țărăniștii au luat 2% (un senator și nouă deputați) pentru că era embargo în presă, iar embargo mi se pare un cuvânt drăguț în contextul barbar de atunci. Acum, tefeliștii nu trec de 20%, deși  au o armată  de  televiziii. Și  facebook. Plus ambasadele și multinaționalele, care-i tratează pe români de parcă i-ar fi câștigat la pufuleți, ca să contrabalansez argotic.  Și mai are ceva Statul de Drept. Ajutorul nesperat al PSD, care, în loc să sprijine editurile, ziarele,  bibliotecile și muzeele, le oferă facilități emancipaților atârnători (sau șantajiști, în funcție de comandamentele momentului) din industria IT.  Păi nu sunt ei capitaliști declarați? Să plătească atunci impozite, că așa-i capitalismul, cu impozite. Pomana e de natură comunistă.

Iar presă, în loc să se apere, comentează acolo unde n-are competență și prostește populația, care și așa nu-și vaccinează copiii, că somitățile noastre medicale fac experimente. Normal, previzibil, tipic. Când l-ai susținut pe contabilul de tejghea farmaceutică Vlad Voiculescu să fie ministru al Sănătății, ți se pare un Everest al cinismului afirmația că orice intervenție chirurgicală e, într-o proporție mai mare sau mai mică, un experiment. Experimentul cu adevărat nociv  e stripteasul de idei făcut de infantilii din USR în Parlament. Iar întrebările adresate medicilor hăituiți  – „de unde aveați 5000 sau 10000 de euro cash?” – de către o găină cu microfon reprezintă o dovadă a faptului că mancurtizarea a reușit, în România. În țara asta, spălarea pe creier e singura operație de succes.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.205 afisari

5 COMENTARII

  1. In 18 iulie 1959 pe vremea asta, kaghebisti omorau cu sange rece in Valea Piersicilor Jilava prin impuscare In inima pe unul dintre cei mai mari ofiteri romani si cel mai rezistent in versantul sudic al muntilor Făgărași domnul Toma Arnăuțoiu. O istorie interzisa romanilor. DUMNEZEU SĂ-L IERTE!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger