AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisMagazia de mătreață și femeile de pe Muntele Athos

Magazia de mătreață și femeile de pe Muntele Athos

1. Nu a existat în istoria Europei un ocupant mai lipsit de onoare și mai parșiv decât rusul. Ca să scapi de ruși nu trebuie să folosești forța, ci să fii mai perfid decât ei. Așa s-a întâmplat în 1958, când trupele sovietice s-au retras din România. Rușii n-au acceptat să discute problema decât cu omul lor, Emil Bodnăraș. Și agentul Bodnăraș i-a trădat. În paralel, Gheorghiu-Dej i-a cadorisit pe abuzivii oaspeți cu tinichele, adică decorații. Iar Maurer l-a dus pe Hrușciov la vânătoare, în pădurile din Bistrița, și a turnat în el vin Steininger, făcut la Lechinta. Lui Hrușciov i-a plăcut vinul și a luat un vagon de Steininger la Moscova. La câteva zile după ce s-a retras armata sovietică, ai noștri au închis conductele de gaze și petrol. Manevra a fost deșteaptă, comuniștii români au încercat să-și mai spele în felul ăsta o parte din păcate. Au reușit într-o foarte mică măsură. 

2. Doamna Kovesi  a dat o declarație care l-ar face invidios și pe Iulian Bulai. „În cei 20 de ani de activitate, DNA a demonstrat ce înseamnă să fii o instituție independentă.” Absolut corect. DNA e o instituție la fel de independentă ca fosta ei șefă, care spune adevărul și numai adevărul. Doamna Kovesi, să știți că foarte puțini români sunt useriști. Cei mai mulți români gândesc. O fac bine sau prost, dar cu mintea lor. Șamponul nu le-a intrat sub piele ca domnului Bulai. Of, of, deja sunt îngrijorat din cauza lui Bulai! De câteva zile n-a mai scos din magazia de mătreață niciun ou de gândire apocaliptică. Nu știu ce-i cu el, dar ar trebui invitat mai des la televiziuni, ca să vadă și românii ce se întâmplă dacă nu sunt atenți în duminicile electorale.

3. Pe vremuri, când naționala de fotbal bătea Olanda (1-0 la Constanța în 2007) și făcea meciuri egale la Euro 2008 cu Franța și Italia (vicecampioana mondială și campioana mondială), Mircea Sandu era înjurat în presă. Acum, când am ieșit pe ultimul loc într-o grupă cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru, vinovați sunt jucătorii și antrenorul. Numărătorii de cornere nu văd că la federație sunt mai puțini oameni pricepuți la fotbal decât femei pe Muntele Athos.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis
2.710 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger