AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisLiderii furioși și tineri

Liderii furioși și tineri

Am înțeles că nu vă place cum arată centrul Bucureștiului. Parcurile s-au transformat în gropi de gunoi și tot așa. Asta nu-i nimic, n-aveți imaginație. Gândiți-vă cum ar arăta România dacă ar fi condusă în totalitate de ființe create în eprubeta USR. Nicușor Dan – președinte, Clotilde – primar al Capitalei sau chiar premier și Vlad Voiculescu în orice funcție ar vrea plăcile turnante de la Viena. 

Liderii furioși și tineri ar avea nevoie și de un om cu experiență. Îi ajut eu. E domnul Vasile Dîncu, useristul din PSD. Acest Jacques-Yves Cousteau de pe Someș a revenit la tema sa preferată, guerilla subacvatică. „Sperăm ca în viitor să producem în România submarine și mini-submarine, dar deocamdată trebuie să achiziționăm submarine, pentru că Marea Neagră s-a aglomerat foarte mult.” Eu i-am mai transmis, dar nu vrea să mă asculte, că putem să vopsim izoletele și în felul ăsta vom avea flotila de mini-submarine. Facem în Marea Neagră și piste pentru izolete reciclate, ca să se simtă bine Generația Gadget.

Apropo de izolete, să știți că (adevărat) a înviat domnul Streinu- Cercel. Dumnealui a spus „cărțile încă nu s-au jucat, sunt departe de a se fi jucat, pandemia nu s-a terminat și lumea trebuie să înțeleagă acest lucru. În funcție de cum se reconfigurează SARS-COV-2, o să știm în fiecare an ce tip de vaccin să folosim.”

Așa se întâmpla și în anii ’90, când voiai să te „privatizezi”. Venea câte un bătrân caraghios și îți zicea „fii prudent, că s-ar putea să vină comuniștii înapoi!”

Nu e de râs, dar când l-am auzit pe Streinu-Cercel, eu m-am gândit la un bătrân celebru (am uitat cum îl chema) din anii ’70. Era plimbat prin școlile generale din București și profesorii de română îl prezentau cam așa: „Dragi elevi, să știți că și tovarășul bătrân a fost copil și când era de-o șchioapă, ca voi azi, dumnealui locuia pe Calea Buzești în aceeași clădire cu Mihai Eminescu. Ce v-a spus, tovarășe, poetul nostru nepereche, voievodul literaturii române, domnul nostru Mihai Eminescu, atunci când l-ați văzut?” Liniște, emoții, guri căscate, moment istoric, astral, irepetabil. Răspunsul bătrânului: „Nea Mihai era cam nervos și mi-a zis bă, nu mai bate mingea de perete!”

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.771 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger