AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisLa chioșcurile de ziare - acolo e adevărul!

La chioșcurile de ziare – acolo e adevărul!

A fost sau n-a fost Elon la Bran? Că eu tot n-am înțeles. Pentru că a dat o informație greșită, Tolontan a livrat scuze în stilul lui teatral, niște reverențe de ca-ca-o, fără ultima silabă, niște kikirimikiri din categoria „muncim, ne sacrificăm, greșim, dar suntem curați și în slujba cititorului, corupția ucide, toți pentru justiție”, hau-hau, bau-bau și alte deontologeli din astea grețoase. Mai bine ați fi în slujba cititorului de contor, ca să-l îmbunați!

Domnule Tolontan, știrea cu Elon e o prostioară, nu o greșeală! Nici aia cu mamutul radioactiv de la Antipa, care îi otrăvea pe useriștii justițiari, nu a fost. E bine că i-a salvat vaccinul. E bun vaccinul, e foarte bun. Întărește inima.

Dacă tot aveți probleme de conștiință, domnule Tolontan, atunci povestiți-ne cum ați distrus fotbalul românesc, în martie 2014, când ați instalat New FRF.

Auziți la el, bagă scuze fiindcă n-a venit Elon! Atunci ce să mai spună C.T. Popescu? Ziarele lui erau tot timpul cu șase-șapte ani în urma tendințelor din presă. Și le-a falimentat pe toate. Cearceafurile fastidioase de hârtie intitulate „Adevărul” și „Gândul” se îngălbeneau pe tarabe, dar nu mureau, sigur că nu mureau, pentru că trăiau din reclama de la Stat. CTP îi certa pe politicieni, iar escrocii ăia se făceau că țin cont de părerile lui. Tenismanul farfuriot a deversat mai multă demagogie decât toate campaniile electorale la un loc, iar televiziile încă îi cer părerea, este absurd și pieziș ce se întâmplă. Popescule, nu ne mai spui să ne vaccinăm? Eu am două doze în mine și recunosc că am greșit. Tu n-ai puterea asta. Atunci bagă un booster în prime-time!

Vreți adevărul? Recuperați-l! Adevărul, nicidecum „Scânteia” schimonosită a lui CTP, se găsea pe tarabe și la chioșcurile de ziare. Aia era presă. Se greșea și pe vremuri. Mai puțin decât acum. Dar greșeala era făcută cu opt-zece ore înainte ca ziarul să ajungă la chioșc sau pe tarabă. În zece ore se schimba realitatea, era de înțeles. Acum se greșește la minut ca să se scoată Elon și alți băieți care ar fi fost pe vremuri cel mult subingineri sau mecanici auto. Ceasornicari – nu. Era mai bine când reparau telefoane în garaje.

În „Anihilare”, carte apărută în 2022, un personaj al lui Houellebecq definește perfect lumea în care trăim. „Internetul nu folosește decât la două lucruri: descărcarea de materiale porno și insultarea celorlalți fără consecințe; doar o minoritate de indivizi deosebit de arțăgoși și de vulgari se exprimă pe net.” Da, aceia sunt hapciupaliticii care lasă sub articolele oamenilor stropi maronii și alte efecte ale indigestiei ortografice. Au și partid. Au și trotinete. Ne-au îndemnat să ne vaccinăm și copiii, fiindcă parțial eclozații și salamandrele oengiste de după Colectiv se iubesc în nișa lor. Spre norocul meu, nu cunosc personal vreun rob al trendurilor care și-a vaccinat copilul.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.928 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger