Cauta

Jenibilii fumatori care aplauda legea antifumat

Legea antifumat ii mai dezbina o data pe romani. Antitabagicii se bucura si e normal. Confreria viciului se simte discriminata si mi se pare la fel de normal. Fiecare isi apara interesul, obiceiurile, confortul.

Jenibili se dovedesc fumatorii care spun  „dom’le, eu sunt om de 3 pachete de tigari pe zi, dar ii aplaud pe cei care au dat legea! Asa meritam, sa ne chinuim!” Hai sictir! Prefer oricand un militant antifumat unui fumator care se pretinde incantat ca va ingheta in parcare, cu tigara intre degete. Pot sa accept ca un om devine ipocrit cand urmareste ceva. Dar ipocrizia gratuita e detestabila.

Ca intotdeauna, noi am fost panaramele Europei. Am adoptat legea ultimii, dar, ca sa recuperam, ne-am maimutarit in exces. Avem cea mai dura si idioata lege din Europa. In cladirile de birouri, nu se va fuma nici macar intr-un colt, pe hol. Pui paltonul pe tine, iei liftul, iesi in strada si te duci si te tot duci, nu stiu pana unde te duci!

In ceea ce priveste carciumile, e mai simplu. In Occident n-au dat faliment, dar la noi vor da. Foarte putini romani merg la restaurant doar ca sa manance. Nu educatia ii impiedica. Banul, banul e cauza. Romanii ies la cafea sau la bere/sprit in grup. Un sfert dintre ei, daca nu jumatate, fumeaza. Legea le va sparge gasca! Oricum, restaurantele erau din ce in ce mai goale, mai ales iarna. De-acum, vor fi goale-goale.

O solutie s-ar gasi, ca m-a invatat un carciumar. Localurile se vor transforma in cluburi private. Precizare pentru deontologi: privat este antonim cu public, iar fumatul e interzis in spatiul public. Public, da? Si cum povesteam, restaurantele si barurile vor lua titulatura de cluburi private, vor scoate, la misto, niste carduri de membru si gata, v-am fentat! Dar de ce trebuia ca parlamentarii nostri sa fie atat de zelosi si sa voteze fara a negocia? Pentru ca sunt niste dobitoci slugarnici. La fel au votat si noul Cod penal, care ii baga in special pe ei la puscarie.

A aparut „Romania de combinatie” — pamflete si povesti.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version