AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisIonuț Lupescu primar. Da!

Ionuț Lupescu primar. Da!

Ciucă sau șefii lui Ciucă au avut și o idee bună. Ar vrea să-l propună pe Ionuț Lupescu pentru Primăria Capitalei. Nici nu-l sun pe Kaiser ca să-l întreb dacă ar accepta. Dacă va candida, eu o să-l votez. S-a lăsat de antrenorat pentru că a nimerit în hora (nu insist) de la Brașov și Bacău. S-a dus la FRF și, împreună cu Mircea Sandu și Dumitru Mihalache, a adus la București meciuri de la Euro 2020, cu care s-au împăunat băieții parașutați la federație în 2014. Pe urmă a plecat la UEFA, unde a dovedit că expresia „ne-a reprezentat cu cinste” nu e o vorbă goală. 

Au fost și momente când l-am atacat. E vorba despre perioada de la Dinamo, când eu am fost alături de Badea, Borcea, Dinu și frații Becali. Cred că am avut dreptate. Cine e Dinamo de acum fără Badea, Borcea, Dinu și frații Becali? Unde naiba e Dinamo? Dar nu mai contează.

Lupescu a lăsat UEFA și s-a întors să candideze aici, pentru președinția FRF, în 2018. L-au susținut Ferguson, Mircea Lucescu, Chivu și toată Generația America 1994. Lupescu a crezut că Mircea Lucescu, Hagi și Ferguson pot avea șanse în fața suavului miros de ceapă. Votanții din Adunarea Generală a FRF se spălaseră pe dinți. Aroma venea dinspre subțiori. Amatorii i-au eliminat pe profesioniști. Ce și-o fi zis alegătorul din Mucilești, când l-a văzut pe Sir Alex Ferguson la televizor? „L-a făcut Regina Sir și de-aia nu mai pot io să mă spăl în lighean. La mine, în Mucilești, io sunt Regele Angliei!”

Să vă povestesc cine e Ionuț Lupescu. Am fost cu familia la celebrul restaurant Gundel din Budapesta. În stânga garderobei, într-un separeu – adică discret, nu la intrare, cum fac cârciumarii în căutare de validare – sunt poze cu personalitățile care au trecut prin local. Președinți ai SUA, ai Rusiei, Regina Elisabeta și jumătate de Hollywood. Într-o fotografie centrală, Ferguson și Ionuț Lupescu. El nu va arăta niciodată poza aia, e un băiat prea fin.

Celor care vor întreba „ce să caute un fotbalist la primărie?” n-am ce să le răspund. Oamenilor inteligenți le transmit că Lupescu a  făcut la FRF și la UEFA mai mult decât toți primarii, fără să se dea mare. Mult succes, Ionuț Lupescu!

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.304 afisari

11 COMENTARII

  1. Boanchis , ai o mare calitate : esti extrem de obiectiv ! Ar trebui un suflu nou pentru capitala , Lupescu e om serios , a plecat cu fruntea sus de la UEFA , e o varianta plauzibila . Bucurestenii sunt mai ” scuturati ” decat provincia , au de ales intre Nicusor Dan . Firea , Piedone si Lupescu , ramane de vazut cine va fi preferatul electoratului .

  2. a inebunit lumea ! in loc sa propuna un arhitect , un om cu pregatire adevarata si diploma adevarata nu de ecologice etc se invart intre prompteriste bune de clanța si acum fotbalisti ! ce sa faca ionuț , driblinguri prin buget si parc in locul arcului de triumf ? boanchis vede problema din tribuna chibitilor !

  3. Draga maestre, stimabilul Ionuț Lupescu este setat doar pe mingicareala/fotbalageala exact ca Jiji Becali. In afara mingicarelii pentru Lupescu ( si pentru Jiji de altfel) nu mai exista nimic, in afara poate de pretul benzinei sau a micilor de Dedulesti. Restul e tacere…

    • Du-te te culca in brusturi , esti habarnist arhitect – sef in case daramate , te-alearga lumea ca te dai zugrav si fugi cu arvuna . ” Kaizerul „are masterat in Economie Internationala si Afaceri Europene la Academia de Studii Economice Bucuresti , n-a facut ” mingicareala / fotbalageala ” , a fost Director General al Federatiei Romane de Fotbal si Seful Comisiei Tehnice a UEFA . Este poliglot , vorbeste fluent germana si engleza .

      • un țigan plecat de zece ani vorbeste fluent germana si engleza . cu functii la frf esti acceptat la Buftea nu la o capitala cu 3 milioane de oameni . stai tu in brusturi cocalare !

  4. @ Boanchiș, ai început să gândești ca emiru’, dacă nu i-au dat FRF i-au dat arabii, vrei să-i dai primăria și ”oi”, evreii ce zic, care e temperatura de ,,ecologeală”, pentru așa , ”variantă” , ?

  5. Washington Post, despre marele mister al războiului: Unde au dispărut 700.000 de soldați ucraineni?

    unde sunt și ce fac 700.000 dintre cei un milion de soldați ucraineni aflați sub arme, dar care nu au luptat o secundă de la izbucnirea invaziei?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger