AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisIohannis și propagandiștii mainstream

Iohannis și propagandiștii mainstream

Banc de pe vremea lui Ceaușescu. Știți care este cea mai bună zăpadă din lume? Zăpada din București. O pui pe calorifer și nu se topește. Cu Nicușor Dan la Primărie, bancul e la fel de valabil ca în perioada 1985 – 1989. 

Îl înjură destui pe Nicușor Dan, nu mi-am propus să o fac și eu. Chiar mi-a fost scârbă când am văzut că galeriotul aurist George Simion îl conducea (mai mult îl înghiontea și aproape îl căpăcea) pe Nicușor pe scările Parlamentului. „Vino, Nicușor pe-aici, spune, Nicușor, trebuie să răspunzi, bă, băiatule!” Nu i-a luat nimeni apărarea după ce l-a agresat huiduma. Aliații lui Nicușor din campanie, membrii partidului pe care Nicușor l-a inventat, bucureștenii care l-au votat pe Nicușor – mucles, mucles, mucles, l-au lăsat singur. Au mai făcut și mișto de el pe centurile de socializare. Ei nu erau supărați fiindcă Nicușor e cel mai slab primar al Capitalei de la Viorel Lis încoace. Ei erau supărați pentru că Nicușor nu a înjurat Coaliția pentru Familie.

Întâmplarea asta ar fi trebuit să-l bage la idei pe Iohannis. La câteva zile după întâmplarea cu Nicușor și primitivul Simion, pe Iohannis au sărit intelectualii lui de casă, debitând niște mizerii pe care Simion le evita, pentru că le-a folosit la timp și acolo unde le era locul – pe stadion. În 2014 și în 2019, Iohannis a avut un electorat onorabil în turul întâi al alegerilor prezidențiale. Dar în turul doi, lângă votanții de bună factură au venit propagandiștii mainstream, vermina useristă, vorbitorii de giboneză corporatistă, ecoanarhiștii și alți iubitori de clorofilă de la Rezist.

Liderului Rezist îi place atât de mult clorofila încât am înțeles că o și fumează, o dă și altora, cunoscuți sau necunoscuți, gratis sau contracost, nu știu exact cum cum o distribuie, dar știu că fost arestat pentru trafic. Propagandiștii mainstream n-au zis nimic despre halucinanta creatură cu care împart aceleași idealuri și sper că nu și aceleași apucături.

Iohannis a făcut acum un guvern care are o mie de defecte. Și o singură calitate – e un guvern fără USR. AUR și USR să stea împreună în opoziție. Va fi frumos. Domnul George Simion, care posedă toate datele, etapele și frisoanele unui coșmar trăit într-o peșteră ermetică, va schimba idei cu susținătorii bicicliștilor de pe Calea Victoriei, aceste fese în plină frecare, atașate unor creiere sedentare.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.091 afisari
Zenville

Ultimele știri

Românii care aproape că se aleg cu dublarea pensiei. Noua Lege a Pensiilor 2024 îi favorizează

Noua Lege a Pensiilor 2024 vine cu veşti foarte bune pentru o animită categorie de români. Ei vor beneficia de o creștere de 80%...

Rusia a atacat Kievul cu drone! Moscova acuză că şi Ucraina lovește teritoriul rusesc cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane

Armata lui Vladimir Putin a lovit din nou Ucraina, sâmbătă seară, cu atacuri masive cu drone.Zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Viniţa din...
proger