AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisIohannis s-a declarat pompier atomic. În cazul ăsta, România e în fisiune...

Iohannis s-a declarat pompier atomic. În cazul ăsta, România e în fisiune nucleară

1. Cazul Clotilde la DNA. Peste un an sau doi, panaramezii care au votat USR vor spune pe un ton fatalist: „toți politicienii sunt la fel.” Nu, nu sunt toți la fel, nu au lătrat toți „Corupția ucide!” Partidul parțial eclozat ar umple dubele și beciurile dacă ar exista delictul de ipocrizie.

2. Ohooo, a venit 1 septembrie! Nicio pandemie de toamnă-iarnă, nimic? Nu ne mai băgați în case? Eu o să ies cu declarație pe proprie răspundere. O să scriu că îngrijesc o bătrână împodobită ca un brad de Crăciun. Pe Clotilde. Nici Elena Ceaușescu n-a îmbătrânit din prima încercare.

3. Despre șoferul drogangiu de la 2 Mai nu mai vorbim? Se pregătește legalizarea trasului pe nas? Partidul Generației Gadget vrea să se mute pe Catedrala Neamului și să fumeze acolo? Mai țineți minte când pacostea globalistă și ecoanarhiștii lătrau că „în Catedrala Neamului e cel mai mare clopot din lume”? Clopotul ăla e prea mic pentru o țară în care spovedania se face în fața magistralilor magistrați.

4. Klaus Iohannis: „Am fost un pompier atomic care a prevenit să se prăbușească România.” Fără îndoială. Dacă sasul elocvent ca un Trabant e pompier atomic înseamnă că România e în fisiune nucleară. Auzi, „pompier atomic”! Vorba unui critic literar când polemiza cu alt critic literar pe teme eminesciene: „tu ai găsit plopii fără soț într-un depozit de lemne.”

5. Primarul GPL din Caracal și-a băgat meclele familionului într-un tablou voievodal. A făcut foarte bine. Voievozii nu erau și ei bugetofagi? Te îmbogățești din banii poporetului, pe urmă devii ctitor, iar cartea de istorie te așteaptă, fiindcă și autorii de letopisețe au fost niște ziarici corupți.

  6. Ieri dimineață m-a lovit amnezia. Eram pe Calea Victoriei, la semaforul de lângă Casa D. Cesianu (în aceeași clădire au funcționat, în perioade evident diferite, și Cazino Victoria, și Teatrul Tănase, și Legația Germană). Un domn îmi făcea semne disperate. Dintr-o mașină cu număr de Ucraina. „Where is Piața Romană?” Fără „please”, normal. Poate că nu mai avea baterie la telefon și nu putea folosi waze-ul. Am dat din umeri, în sens de „nu știu”. Piața Romană e la 300 – 400 de metri de semaforul ăla. Ce rușine! Am copilărit în zonă și n-am putut să-i fiu de folos. Dacă era în situația mea, sunt convins că ucraineanul m-ar fi ajutat. Unii i-au întâmpinat pe ucraineni, în februarie 2022, cu pungi de la Lidl aduse la Jeep-uri (și pe ruși cu flori aduse la tancuri după august 1944), iar eu n-am fost în stare să-i dau o informație musafirului care încă nu s-a plictisit de gazde. Amnezia, dom’le, amnezia!

2.009 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Spaimă într-un bloc din Galați. O femeie a fost dusă la spital, în urma unei explozii produse într-o garsonieră

Au fost momente de spaimă pentru locuitorii unui bloc din municipiul Galați. O femeie a ajuns în grija cadrelor medicale.Pompierii au fost chemați să...

Supărare mare la o biserică din Târgu Jiu, chiar de Sfântul Andrei. A fost chemată poliția

În timp ce în alte lăcașuri de cult din țară s-au ținut slujbe în tihnă încă de la primele ore ale zilei de joi,...