AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisIohannis, norocul tău e că poporul ăsta se mulțumește cu puțin!

Iohannis, norocul tău e că poporul ăsta se mulțumește cu puțin!

Iohannis a apărut la televizie și credeam că va anunța cursul valutar. În spatele lui scria 4868. Mi-am zis că iar s-a curățat leul în raport cu euro. Nu, erau 4868 de covizi proaspeți, pescuiți cu undița DSP. O undiță scurtă cât un pix.

Având în spate cei 4868 de covizi lucioși și neeviscerați, sasul elocvent ca un Trabant s-a apucat să scoată noxe pe țeava aia de eșapament unde vocalele n-au loc de înșiruirea de consoane vrmmm, vrmmm, brrr, brrr. Și pe urmă a înjurat PSD, deși Ciolacu ar putea să-i fie copchilul politic pe care nu l-a avut în mod natural. Nu-l dai spre adopție?

Alegeri ținem, mall-urile sunt deschise, iar Iohannis ne ceartă. În Irlanda, e lockdown total, dar copiii merg la școală. Și studenții la Facultăți. Poate ne învață domnul Iohannis cum se poate face Facultatea de Medicină online. Este singura facultate unde nu există seral sau fără frecvență. Medicina e un lucru serios, nu e Facultatea unde cresc magistralii magistrați ai patriei. Medicina se învață numai la zi. Uite că acum avem Medicină online, Doamne ferește!

Și ce dacă? Merge Medicina online, din moment ce premierul lui Iohannis este un domn pe care l-aș vedea intrând în Palatul Victoria doar la un schimb de experiență cu lăutarii, dansând pe inspiratele versuri „am o fustă creață, creață, ești cea mai mare dulceață!”
O paranteză. Domnule balerin Orban, am scris zilele trecute despre telemuncă și am avut dreptate. Banii de telemuncă – 2500 de lei pentru fiecare salariat – s-au terminat. S-au dat 15 milioane de lei pentru București și la sfârșitul lui septembrie mai erau patru milioane. Dar cu decontările stați giugiuc. Ați ajuns la luna martie. De la 1 noiembrie – adio telemuncă! Stingeți lumina! Avea dreptate doamna Anisie când a extras, din zăcămintele gândirii, nestemata „copiii de la țară, dacă n-au curent, să se uite la televizor!” La fel trebuie să facă și țăranii. Dacă n-au găini, să le dea la dresat. Am închis paranteza. Voi ați închis țara.

Nu pot să-mi revin – Facultatea de Medicină online! N-avem nevoie de doctori, fiindcă ne va aduce Vlad Voiculescu medicamente de la Viena. Mulțumim.

Dar cârciumile de ce le-ați închis? În București, singurul focar de infecție – din toate punctele de vedere – este Centrul Vechi. Doar Centrul Vechi trebuia închis.

Știi care-i norocul tău, Iohannis? Poporul, da, poporul ăsta care se mulțumește cu puțin. E antrenat din anii ’80. Bârfește și așteaptă să-l ridice alții. Cu puțin, cu foarte puțin se mulțumește poporul ăsta. Românul zice „iau 75% din salariu, dar am avantaje. Nu mai merg la serviciu, nu mai plătesc transportul, nu mă mai duc în vacanță, îmi cumpăr o bluză în loc de două, iar femeile și unii băieți nu mai strică banii pe farduri! Așa că-i bine cu 75%.”

Iohannis, spune-i lui Orban să ne încerce, după alegeri, cu 60%. Îți garantez eu că o să țină.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.