AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisIohannis a făcut mișto de deontologi

Iohannis a făcut mișto de deontologi

Banc de pe vremuri. Într-o zi de luni, spre prânz, vine un englez la Frankfurt și întreabă de o stradă. „Nu știu, dom’le, unde e strada aia, că io sunt polonez.” „Nu știu, dom’le, că io sunt turc!” „Nu știu, dom’le, că io sunt român!” Englezul s-a enervat. „Bine, mă, dar nemții unde sunt?” „La arbeit”, adică la muncă.

În rolul românului putea fi un sas elocvent ca un Trabant care nu se omoară cu munca. Dar a schimbat tactica. A organizat o conferință de presă în care s-a expus, bravo lui! Iar useriștii cu legitimații de ziarici au crezut că l-au surprins ei pe Iohannis, i-a căutat virilitatea și pentru prima dată i-a găsit acasă, dar altcineva a deschis ușa. Au surprins ei pe naiba. Președintele a fost scos la un mic antrenament, s-a jucat puțin cu deontologii panaramezi și i-a lăsat să creadă că au câștigat. Fiind mediocru în zilele în care e genial, Iohannis a dat niște răspunsuri palide, însă le-a dat. E cam târziu să iasă din el un Orban, un Erdogan sau un Zelenski, dar vorba aia, facem un bărbat de stat așa cum ne pricepem și noi.

Bineînțeles că a fost întrebat și despre anchetatoarea de plagiate Emilia Șercan, care e un fel de Alimănescu sau Vidocq cu bluzița fără mâneci, ca să i se vadă brațele ca niște franzele, cu care prinde tâlharii de proprietate intelectuală. Iohannis e atât de obosit încât ar anula și efectul energiei dintr-un camion cu glucoză, așa că n-a dat răspunsul corect. Acesta ar fi fost „etica este o sfântă mare ipocrizie. Furate din telefon sau nu, acele poze cu Emilia Șercan n-ar fi trebuit să existe. O profesoară universitară nu se fotografiază sau nu se lasă fotografiată în baie. O facultate, fie ea și de activiști (SNSPA), nu are nimic de-a face cu scenele de alcov.”

Herr Spiehosen Brrr Brrr a spus și o chestie interesantă. „Nu intenționez să accept un nou experiment de austeritate în România.” Dar până acum s-a făcut vreun experiment în România sau cum? Justiția lui Băsescu a fost un experiment? Salamandrele oengiste de după Colectiv și Guvernul Cioloș au făcut parte dintr-un experiment? Piața Victoriei și Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății au fost oare niște experimente?

Domnul Iohannis nu vrea austeritate într-o țară în care s-au dublat prețurile și vor rămâne așa. Acum trebuie să reconstruim Ucraina. Visul dintotdeauna al poporului român e să reconstruiască Ucraina. De ce să ne propunem noi să ne creștem copiii în prosperitate? Germania și Franța merg la paișpe capete și speră să facă bani, iar prioritatea noastră e să reconstruim Ucraina.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis
3.052 afisari

17 COMENTARII

  1. Sa reconstruim Ukraina..? Pai noi avem experienta la treburi de genu asta ! Pina-n 1989 am construit sosele,fabrici in Iraq-1,7 miliarde $, Siria,Libia, Ukraina -Krivoi Rog ne-a costat pe noi poporul roman un miliard de $ la cursul anului 1989! Ca doar nu avea sa dea ceausescu de la masa banii astia. Tot ce-am construit noi ca popor in allte tari intre 1947-1989 am facut-o din banii nostrii si pe care nu i-am recuperat niciodata.Creantele le-au cumparat smecherii pe firfirici! Noua ca natie nu ni sa mai intors nici un ban. Si Cuba are sa ne dea niste bani..dar n-o sa-i vedem in vecii vecilor,cubanezii nici nu vor sa discute cu repr.statului roman despre datoriilr lor catre noi.

  2. Am spus inca de la inceput ca Romania va contribui la reconstructia Ucrainei cand va zbura porcul, supozitie confirmata azi de Cozmin Gusa, care a vazut lista cu tarile care se vor implica.

    Se prea poate ca KWJ sa iasa la antrenament pentru postul de secretar general al NATO.

    Ca sa fie Zelenski, Plavanul ar fi trebuit sa aiba talent actoricesc, ori el este un antitalent in genere. Uitati-va cum gesticuleaza, complet aiurea fata de firescul unuia caruia rolul ii vine manusa. Nici Orban sau Erdogan nu poate fi, deoarece nefiind roman, nu poate fi nici nationalist, asa cum sunt cei doi.

    • Noi o sa contribuim cu camionagii si cu forta de munca. Poate cu gaz ca sa forjam fier pentru constructii, sau sa ii alimentam cu gaz, cu combustibil si poate cu niste sine de encartment ingust pe care noi nu le folosim astazi de ceva ani.

      O sa le dam poate multi mesteri platiti din banii europeni, o sa le oferim servicii de internet, dac o sa aibe fonduri firmele romanesti, servicii bancare si multe altele. Romania trebuie sa fie pregatita de a demara investitii, care sa produca pentru Romania castiguri pe piata de antreprenoriat, inclusiv mall-uri in orasele mari.

      Petrom ar trebui sa duca investitii la fel, imi pare ca trebuie sa profitam de pozitia de a atinge 40+mil de cetățeni, care vor fi foarte vazuti, vizitati si ajutati.

      Asta e gandirea mea, si sper sa fie oameni inteligenti care vad aceste lucruri, si piata de desfacere aferenta in timp.

  3. 1.gaitza a gasit un roman:
    „-pe ce planeta ne aflam?
    -nu stiu
    nu sunt d-aici!”
    2.klaus face mishto de noi
    ne-am prins.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger