AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisIntelectualii lui Băsescu au obligația morală să îl apere

Intelectualii lui Băsescu au obligația morală să îl apere

1. Drulă – eroic în fața ziaricilor! „Ministrul X – remaniat! Trebuie remaniat și ministrul nu știu care! Da, îl remaniem și pe cutare!” Eu n-am glumit când am scris că doamna Armand este cea mai bună vorbitoare de limba română din USR. Un guvern se poate remania, dar pe un om n-ai cum să-l remaniezi decât dacă faci experimente pe el. Cum adică îl remaniezi? Îi tai nasul și i-l montezi între fese? 

2. Acum realizez că Lucian Mândruță era deștept înainte de a fi elevul lui Silviu Brucan. A mărturisit pe o centură de socializare că „din primele două filme Star Wars, văzute de minim (corect e minimum, n.m.) 10 ori fiecare, pe finalul anilor ’70, la cinema Luceafărul…” Eu sunt mai tânăr cu trei ani decât Mândruță și a fost suficient să văd o dată „Războiul stelelor” și „Imperiul contraatacă” pentru a-mi da seama că nu mi se adresează mie, ci școlilor ajutătoare. Și le-am văzut înaintea lui Mândruță, la Scala sau la Patria. Pe urmă ajungeau filmele la Luceafărul, unde mergeau bișnițarii de pe Lipscani și țăranii de oraș. La 12 – 13 ani, câți avea Mândruță la premiera Star Wars, ar fi trebuit să se ducă la alte filme, ca să nu ajungă în situații jenibile la 40 și ceva de ani. Concret, în urmă cu vreo zece ani, l-a prins nevasta că a înșelat-o și el se smiorcăia la televizor.

3. Am devenit prea suspicioși când vine vorba despre ucrainenii cu mașini scumpe, cărora vameșii le cotrobăie prin bagaje. Eu sunt convins că va apărea și unul care va spune „frați români, vă sunt recunoscător, am și io ceva pentru voi!” „Lasă vrăjeală, scoate banii!” „Ce bani? Io sunt un idealist și slăvesc România! În acest container v-am adus mormântul lui Aron Pumnul, profesorul lui Eminescu de la Cernăuți!”

4. Instanța a hotărât că Băsescu a fost turnător la Securitate. Poate n-a fost, poate a fost, dar pe vremea când încercatul matelot era președinte am învățat expresiile „să-ți dovedești NEVINOVĂȚIA în instanță” și „o hotărâre a instanței nu se comentează”. În orice caz, eu l-am votat (da, am multe defecte) pe Băsescu în 2004 așteptând altceva, nicidecum să fie ascultate telefoanele și să apară protocoale între instituțiile de forță. Președintele Băsescu a fost mai securist decât tânărul turnător Băsescu. Dar alta-i problema. Dacă sunt oameni de caracter, domnii Liiceanu, Patapievici și ceilalți odangii băsiști (operele lor se regăsesc în cartea „Împăratul cu șapcă, Regimul Băsescu și elitele sale” de Radu Călin Cristea) au datoria să-l apere. Când ești pe mână cu un om, te duci până la capăt. Te lepezi de el doar dacă e criminal, violator, pedofil. Și Băsescu nu e. Domnilor Liiceanu și Patapievici, fiți bărbați! Apărați-l pe Băsescu!

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.832 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger