AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisIngineri și maneliști, războinici și eseiști

Ingineri și maneliști, războinici și eseiști

Începe școala. Luni, pe 5 septembrie. Turismului românesc și, mai ales elevilor, li s-au furat zece zile din viață. Dacă vorbim despre Statul capturat, trebuie să discutăm și despre copilăria capturată. Sper să fie ultimele zile pe care Guvernele României le împrumută fără dobândă de la acești copii. În cazul Guvernului în exercițiu, cuvântul „oligoelement” ar trebuie să aibă omonime.

Și mai e o categorie păgubită. Părinții care-și duc copiii la școală cu mașina. În sectorul 1, cel puțin, va fi deranj, dar Nicușor se bazează pe faptul că doamna Clotilde a făcut atâtea minuni încât lumea a uitat de el. Nu chiar toată lumea. Există inși care ar fi în stare să o voteze pe Clotilde și a treia oară. Prima oară a pierdut. De fapt, a pierdut și a doua oară.
Nicușoare, vrei să ne iei bani pe parcare fiindcă ne ducem copiii la școală cu mașina? Atunci fă-ne locuri de parcare! Unde? E simplu. Desființează pistele pentru trotinete.

Totul pleacă de la școală. Nicușor se așteaptă să-i dăm bani pe parcare, iar noi nu știm să mergem nici pe autostradă. N-avem -forțez o expresie – cultura autostrăzii, n-avem loc unii de alții pe Autostrada Soarelui nici atunci când autostrada e goală. Cum? Uite așa. Eu sunt băiat civilizat și încerc să circul pe banda întâi cu 130, maximum 140. Dar nu pot mai mult de un kilometru, fiindcă am în față un melc cu 100 sau 110. Îl depășesc pe banda a doua, dar în fața melcului sunt și două tiruri, așa că trebuie să mai stau pe a doua. Și atunci începe să-mi dea flash-uri un băiat care are 170. Mă întorc pe banda întâi, merg încă un kilometru și o iau de la capăt. Chestia asta se întâmplă de 70 sau 80 de ori între București și Constanța. Nu există bandă ca să mergi legal. Insist. Pe banda întâi – cu 110. Pe banda a doua cu 170. Cu 130 n-ai loc nicăieri.

Da, la capitolul educație excelăm. Am văzut la Pro TV o intelectuală cu mai multe facultăți. E manelista Carmen Șerban. Vorbește cu „implicit”, investește în „dezvoltare personală”, tarafului îi spune „staff”, are un master în jurnalism și dorește să mai dea o licență în ingineria metalelor.

Concluzionând, dacă e ziaristă și ditamai doamna inginer, ce e, de fapt, Carmen Șerban? E colegă cu un alt ziarist inginer. Îl cheamă Cristian Tudor Popescu, iar acesta îl apreciază pe eroul planetei, un domn cu studii de actorie care a devenit expert militar și l-a decorat pe ministrul Apărării din România, pe domnul Dâncu, de meserie sociolog, dar dumnealui se visează eseist.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.066 afisari

17 COMENTARII

  1. Camioanele au blocată viteza la 90km/ oră.
    Consumul peste 110 la oră crește exponențial.

    • Nu o au blocata automat, au un limitator de 90 pe care daca vrei il dezactivezi din buton. Beleaua nu e consumul la viteza mare, beleaua e ca esti inregistrat automat pe tahograf si pe card, iar la un simplu control ti-o iei.

  2. Din pacate unii transforma scoala intr-un loc de bairam si dezmat , DE EXEMPLU LA FOSTUL LICEU PEDAGOGIC DIN SUCEAVA IN ACEASTA SAPTAMANA TIMP DE 5 ZILE PANA PE 02 SEPTEMBRIE IN CURTEA ACESTEI INSTITUTII DE INVATAMANT AU FOST MANIFESTARI HAOTICE , UN FEL DE BAIRAM , PETRECERI CU MUZICA , CHIOTE SI STRIGATE, DATE LA MAXIM IN BOXE ,CE AU DERANJAT LOCATARII BLOCURILOR SI LOCUINTELOR DIN ZONA !!!!
    Blocuri in care locuiesc familii cu copii mici , batrani , bolnavi si alte categorii de persoane ce nu puteau sa stea in casele lor din cauza acestui dezmat cu muzica zgomote date la maxim ce dureaza de 5 zile , in aceste conditii a fost sesizata, de catre locatarii din zona , conducerea acestui colegiu insa fara nici un rezultat !!!!!
    Cetatenii din zona isi pun intrebarea daca asa a ajuns scoala si daca nu vede nimeni din autoritati CA ACESTE MANIFESTARI NU SUNT DEMNE DE A FI ORGANIZATE INTR-O INSTITUTIE DE INVATAMANT !!!!!

    • „Conducerea” scolii să ce…112 si sigur se rezolva…Dar hai mai bine să „vorbim discutii”…
      Apuca’te de timbre sau fă-ti un insectar…Cu ce gasesti prin casă…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger