Îngerii au buzunare

Șase europarlamentari USR PLUS (printre care Dacian Cioloș și Dragoș Pâslaru) au votat sancțiuni împotriva României pentru nealinierea României la directivele U.E. legate de drepturile homosexualilor.

În România lui Ceaușescu și chiar în România de până în 2000, homosexualii erau băgați la închisoare. Chestia asta a fost o barbarie. Când am susținut în ziar, în 2002 sau 2003, că nu-i normal să pedepsești un om pentru că are altă orientare, lumea s-a uitat ciudat la mine. Băsescu a vrut să câștige capital electoral și după 2000, făcându-și adversarii homosexuali. În ceeea ce-l privește pe Cioloș, el luptă pentru drepturile minorităților de când a fost pilotat să între în PUNR, nu-i așa?

România comunistă n-a respectat drepturile omului. Dar nici România corporatistă nu respectă drepturile omului. E vorba despre drepturile oamenilor de afaceri români. România corporatistă vrea să-i bage la pușcărie pe oamenii de afaceri români. Până în 2015, în revistele economice dădeau interviuri milionarii români. După 2015, dau interviuri CEO de la multinaționale, niște arendași cu zero la sută acțiuni și rate bancare la case. Arătați-mi și mie trei români care au ajuns milionari după 2015 și au peste 1000 de angajați. Nu avem, vă garantez că nu avem. Avem, în schimb, focare de corporatism în managementul spitalelor.

Dacă tot au luat spitalele, dacă tot au văzut că e mai rentabil să vinzi medicamente decât să respecți medicii, le propun domnilor din noile partide să ia și cimitirele. Multinaționalele nu s-au băgat încă în industria morții. Cimitirele sunt niște hoteluri în care n-a protestat nimeni că a fost prost cazat. În consecință, corporatiștilor le va fi mai ușor decât cu spitalele. Și vor scăpa de înjurături.

Useriștii nu rezistă nici la înjurături. Nici măcar la critici civilizate, dar pretind că sunt democrați. Nu acceptă nici reproșurile membrilor de partid. Ai zis ceva despre icoanele digitalizate Clotilde și Vlad Voiculescu – ești exclus. Ăștia sunt democrați? I-ați văzut cum ripostează pe centurile de socializare? Culmea e că liderii parțial eclozaților sunt mai fanatici decât postacii generației Gadget. Pesediștii și peneliștii au meritul că încasează frumos. Tinerii furioși și liberi împart fonduri europene cu familiile, dar vor să fie respectați.

Totuși, au câștigat ceva și românii. Au aflat că Îngerii au buzunare.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.583 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger