„Închiriem muncitori”

1. Un urs studios a intrat într-o școală din Miercurea Ciuc. Probabil că voia să-și ia rechizite. Adică droguri. Ca de obicei, de vină sunt  Iohannis, Ceaușescu și Decebal, iar bagabonții oengiști care se ocupă cu protecția animalelor și alte hapciupaleli ecologiste sunt curați ca pasta de dinți. Putea fi și mai rău în școala din Miercurea Ciuc. Bine că a venit ursul și n-a venit Serena Williams. Se știe că jucătoarele de tenis se dezbracă în același vestiar. O româncă din Top 100 a povestit la o masă că a văzut-o pe Serena dezbrăcată, înainte să meargă diva plăpândă la duș. Și îi venea să o întrebe: „nene, la ce oră începe gala de box? Sunt convinsă că reziști lejer cinci reprize în fața lui Mike Tyson!” Așa e Serena. Grațioasă. Și ține dietă. Și e lăsată să joace tenis la o categorie mai mică. Și e inimoasă. La micul dejun, bagă în ea toată farmacia inimii – Catena. 

2. Am trecut pe lângă un televizor când se dădea „Vocea României.” Nu suport cântăcioșii, așa că aș fi accelerat, dar era momentul în care cuvântau magistralii jurați. Fiind un mare om de cultură (în comparație cu fratele său), domnul Tudor Chirilă ne-a explicat că „în anii ’70, muzica și televiziunea din România au fost la mare nivel. Totul s-a stricat după 1980, când a fost Ceaușescu în Coreea.” Ceaușescu a fost în China și Coreea de Nord în iunie 1971 și a scos Tezele din iulie (adică o restalinizare, o întoarcere la realismul socialist, dar pe poteci asiatice) în iulie 1971. În anii ’80, Ceaușescu a introdus politica de austeritate pentru a plăti datoria externă. Dacă domnul Chirilă confundă Tezele din iulie cu datoria externă înseamnă că nu știe nici istoria pe care a trăit-o, așa că ne putem baza pe „expertiza” ideologului vocal din Piața Victoriei. „Corupția ucide!”, dar nu atunci când debordezi artistic la paranghelii bugetare, organizate de primari cercetați penal.

3. Banner pe autostradă: „Închiriem muncitori”. Exact cum am scris. Era vorba despre oameni amărâți din Asia. Am vorbit cu specialiști din domeniu. Cel care îi găsește e „administrator de muncitori”, iar cel care îi folosește e „utilizator de muncitori.” Și acum urmează o frază colosală: „dacă îi administrezi cum trebuie, rămâi cu un net de cinci euro pe oră.”

1.642 afisari

16 COMENTARII

 1. Nu e vorba de lipsa forței de muncă e vorba de amestecare rasială. Străinii sînt mai bine plătiți decît românii pentru aceiași muncă în aceiași fabrică. Pe lângă asta au cazarea asigurată, de multe ori și masa.
  De aceea nu e Schenghen, ca să nu plece, peste naopte, muncitorii străini.

  • Oricum pakinastezii aia vin in tara doar ca sa faca o escala inainte de vestul Europei. Nu stau mai mult de o luna aici!

   • Greu de crezut că tot efortul părții române (contacte diplomatice, acorduri, ambasade, vize sa) se duce pe apa sâmbetii iar cei ce-au plănuit sînt căzuți din lemne. A fost o vreme cînd părea că partea cu adevărat română sapă intratul în Schenghen ca ilegali din Europa să nu ajungă aici. Dar după sutele de mii de muncitori străini deja în țară săpatul intrării pare mai degrabă dorință, cerere, a părții române.

 2. Nea Boanchis , un urs a fost omorat de un idiot fara sa-i faca nimic si a starnit furia intregii Italii , acolo nu au fost ong -uri . nu orice este rau este ong .iti reamintesc o scena oribila pe care nu am sa o uit niciodata , un pui de urs speriat a fost ucis de un ghiorlan care a venit repede cu un puscoi si era tare mandru ca a omorat un pui de la 3 m . ghiorlanul era din sighii .mai sint si alte metode decat masacrul barbar . hai sa vedem si la altii decat agvps sighii !

 3. Băi anonimule,mai ai frați p-acasă așa proști că tine?…
  N-ar fi de mirare să te văd în lesă purtat de un urs!…
  Apucă-te de citit,dar să începi cu abecedarul,…Ana are mere!…și după ce faci vreo 10 ani de școală atunci poate înțelegi articolele Dlui Boanchis…
  P a. Vezi că mentorul tău Gyuri Soros își ia tălpășița din Europa…

  • n-am nici o legatura cu soros , creier de musca ! ai venit si aici sa-ti curga mucii , cu nick -ul de la cotidianul ? si nu mai vorbi de funie in casa spanzuratului , adica de prostie .

  • @rammrahat . ce scoala ai tu de recomanzi la altii ? de corectie ? ca orice prost in loc de argumente, combati cu etichete si invective ,in concluzie . n-ai inteles nimic dar te-ai repezit la scuipat , analfabet functional !

 4. Correct, Rammstein. Unii îl citesc pe Boanchiș dar comentează pe sărite ( ce le convine). Pasajul cu „artistul” Chirilă este, parcă, mai interesant.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri