AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisÎn Uniunea Sovietică, bancomatul e ca o statuie

În Uniunea Sovietică, bancomatul e ca o statuie

1. Dacă l-a omorât pe Navalnîi, Putin e un feudal. Eu știam că îl duce mintea. Poate că s-a senilizat. Dar asta nu le îmbujorează imaginea dușmanilor lui la fel de sovietici, care trăiesc împărătește la Năvodari și la Poiana Brașov. Noi n-avem cash, dar sovieticii au numai cash. De unde? Din lupta anticorupție, normal. Când a apărut bancomatul în URSS, populația l-a privit ca pe o statuie. Adică nu s-a atins de el.

2. Vorbiți-le despre Putin și Zelenski pensionarilor români din Năvodari! I-au primit pe distinșii oaspeți cu pungi de la Lidl și, în curând, se vor milogi de rusoaicele alea sau ce or fi ele să le dea câte 20 de euro pe zi ca să le plimbe câinii pe plajă. Pardon, 20 de dolari, fiindcă musafirii au numai dolari. Eu știam că în U.E. e cu euro. Văd că nu e.

3. Anul ăsta avem patru rânduri de alegeri și îmi lipsește îndemnul „lăsați Diaspora să voteze!” Ce circotecă era pe centurile de socializare! Gata, nu mai vrem să voteze Diaspora? Eu vreau. Și am toată încrederea – chiar nu glumesc –  în Diaspora din Spania și Italia. Când sunt trist și vreau să-mi revin, îmi aduc aminte de anunțul duminical „prima țară în care s-a terminat procesul electoral este Noua Zeelandă. Pe locul întâi s-a situat Dan Barna.” Doar românii din Canada pot fi la fel de vizionari ca românii din Noua Zeelandă. Vă invit, cu drag, să ne aducem aminte de performanțele domnului Dan Barna. Și să-l aplaudăm.

4. Domnul Dan Barna s-a comparat cu Hagi – „nici Hagi n-a înscris de fiecare dată.” Domnul Dan Barna s-a oferit să-i dea un autograf lui Emerich Ienei. Domnul Dan Barna a luptat împotriva corupției și a fost luat la întrebări pentru niște fonduri europene. Domnul Dan Barna a atribuit folclorului niște versuri ale lui Octavian Goga, deși fostul șef al partidului Fred și Barna are un teren în Rășinari. Domnul Dan Barna a spus că fotbalistul Figo a fost un idol al copilăriei lui. Figo e născut în 1972, iar domnul Dan Barna în 1975. Mă bucur că domnul Dan Barna nu și-a încheiat copilăria. „Cei care, copii fiind, ne uitam la Figo…” Să mai adaug că după „cei care” ar fi trebuit să scrie „se uitau”, nicidecum „ne uitam”? Tot domnul Dan Barna a avut un accident de trotinetă… ooooo, dar pentru așa ceva e nevoie de un punct separat.

5. Piticul Ceaușescu s-a prăbușit cu avionul (când a murit Grigore Preoteasa) și juca șah în timpul liber. Domnul Dan Barna are 1.92 m, a suferit un accident de trotinetă și are o minte sclipitoare, demnă de un Premiu Nobel la Macao pe porunci. Sper ca viitorul candidat al USR să nu se accidenteze, la Wimbledon sau pe Santiago Bernabeu, într-o partidă de lapte gros.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.486 afisari

6 COMENTARII

  1. 3.Guvernul are bani sa plateaca rasfatul unor cetateni non romani, non cetateni UE, buni de.munca si de lupta, fara sa gandeasca ca ar putea proteja dezertori dar a refuzat sa plateasca transportul unui cetatean roman, inca angajat MAI, asa cum spune presa, luptator, care a murit intr-o tara straina.
    Au fost cetateni romani, angajati ai unor firme private, in strainatate, in care Statul Roman s-a implicat.

    • Aia se numesc mercenari, coana mare! Jeguri in concediu de la MAI, si aplaudati si aprobati de sindicatele lor de kakao – pe taxele mele!!!🥶

    • „angajati ai unor firme private, in strainatate, in care Statul Roman s-a implicat.”
      Ce treaba are cucoana STATUL cu o FIRMA PRIVATA in afara de a-i lua banii de impozite si taxe ?
      Luptatorii care mor in tari straine se numesc aventurieri mercenari si nu au nicio legatura cu statul roman.

  2. Conu’ mare Spartacus: pe taxele romanilor sunt transportati, gratis, in tara si infractori condamnati.
    Si migranti din tari unde NU sunt persecutati politic si familiile palestinienilor care nu sunt cetateni romani.
    Doar cand decedeaza un cetatean roman,in strainatate, transportul nu e gratis.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger