AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisÎn meciul tur, USR - Șoșoacă 2 - 2. Returul va fi...

În meciul tur, USR – Șoșoacă 2 – 2. Returul va fi greu

1. M-am săturat de minciunile progresiste. Nu e niciun extremism în Franța și în Germania. Francezii și nemții au mai puțini bani decât în urmă cu 10-15 ani și nici nu mai suportă să fie maltrați pe străzi de neaveniții și exhibiționiștii agreați de Ursula și Vlad Voiculescu. În multe cartiere din Franța și din Germania, oamenii nu mai pot ieși din case după opt seara. Și vin niște panaramezi, niște parțial eclozați, niște salamandre oengiste de după Colectiv, niște analfabeți digitalizați să-i numească extremiști pe unii care sunt victime. Nimeni nu e împotriva U.E. când U.E. înseamnă Uniunea Europeană. Oamenii sunt împotriva U.E. când U.E. înseamnă Ursula – Eurovision. Singurii extremiști sunt progresiștii care stropesc tablourile cu supă și au sărăcit popoarele Europei, obligându-le să plătească miliarde pentru vaccin, refugiați și ecologeală.

2. În meciul tur, rezultatul USR – Șoșoacă a fost  2 – 2. USR are doi europarlamentari (Barna și Voiculescu, fiindcă Tomac e al lui Băsescu). Șoșoacă – tot doi europarlamentari. Dacă vrea să-și ia o bătaie frumoasă în returul de la toamnă, USR trebuie să povestească în continuare – și sper să o facă – despre dreptul elevilor de a-și alege sexul, despre încălzirea globală, despre dragostea pentru steagul galben-albastru, despre „cărțile pe suport electronic”, despre minunatele mașini electrice, despre trotinete și despre binefacerile vaccinului. Nu se face ce fac eu acum, dar precizez că sunt vaccinat și n-am votat-o pe Șoșoacă. Eu votez PNL. Înainte, însă, de a fi vaccinat, am avut o covideală. Ceva foarte grav, desigur. Am fost de zece ori mai răcit în unele veri, când mergeam cu mașinile prietenilor, nu cu a mea, la Mare, și mă ținea câte un tâmpit, pe autostradă, cu aerul condiționat pus pe 18 grade.

3. Din noiembrie 2015 încoace, centrul Bucureștiului a fost sub ocupația hoardelor Rezist. Pacostea globalistă a desfigurat Calea Victoriei. Pista aia de biciclete e o cicatrice pe obrazul unui bulevard-efigie. A treia bandă de circulație a fost transformată în culoar exclusiv pentru vorbitorii de giboneză corporatistă și pentru menopauzatele cu mărar eco pe turloaie. Cât despre Piața Victoriei… Pe 10 August 2018, parțial eclozații abuzivi au mințit că organizează Mitingul diasporei. Era diaspora lui Coldea, diaspora din Drumul Taberei și din Colentina, diaspora gladiatorilor Rezist, care au aruncat cu borduri în jandarmi.

4. Insist: USR – Șoșoacă, scor 2 la 2. Egalitate de gen. Returul va fi greu. Șoșoacă nu o să piardă timpul să vă dribleze. O să treacă peste voi. O să vă dea cu terenul în cap. O să-și facă teci pentru crampoane din tricourile și din shorturile voastre.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.