AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisGrup organizat și grup de lucru

Grup organizat și grup de lucru

1. CFR Cluj – campioană de cinci ori consecutiv. Ca Steaua între 1984 și 1989. Steaua a luat Cupa Campionilor, CFR Cluj a fost eliminată de o echipă din Luxemburg. E vreo diferență? Niciuna. Ar fi una, dar nu are legătură cu fotbalul. Acționarii formațiilor de tradiție din București (Steaua, Dinamo, Rapid) au fost la pușcărie. Dacă aceștia și-ar permite să întreprindă ceva ar însemna că sunt „grup organizat”. Patronul de la CFR Cluj și protectorii lui au făcut un grup de lucru, ceea ce e foarte frumos. La fel e și în politică. Pesediștii care nu înțeleg mesajele se duc la pușcărie – grup organizat. Pesediștii care înțeleg mesajele ajung departe – grup de lucru. Domnul Dîncu a înțeles și e ministru al Apărării. Patriotul ardelean a devenit globalist. Iar domnul Geoană e secretar general al NATO și zice „capabilități”. Prețiosului ridicol nu-i sună bine „capacități”. Știe și cu „empatia”, normal. Că doar n-o fi fraier să spună solidaritate, afecțiune, compasiune, îndurare, pietate.

2. Lăsați-i în pace pe frații noștri ucraineni! Frații n-au câștigat porcăria aia de Eurovision cu blaturi. Frații au câștigat pe bune, pentru că frații vor să intre în U.E și frații știu că la Bruxelles corupția ucide. Frații ar trebui să iasă și campioni mondiali la fotbal. Mai greu va fi dacă frații vor ajunge în finală cu Germania, pentru că nemții înțeleg greu și acceptă doar atunci când e numai în avantajul lor.

3. Am o restanță. N-am scris nimic despre Oprescu. Ținând cont de experiența lui din spitale și din politică (nu insist pe temă), Oprescu a căzut ca un panaramez. Și nu orice panaramez. Cel mai mare panaramez e panaramezul care nu își dă seama că nu mai e invulnerabil. Asta-i capcana în care pică panaramezii fără școală. Oprescu are multă școală, așa că e de o sută de ori mai panaramez. În România, dacă ești corupt iei câțiva ani de pușcărie sau scapi dacă te afli de „partea bună”. Dacă ești chirurg corupt, iei peste zece ani. Dacă ești o salamandră oengistă de după Colectiv, aduci vaccinuri și Statul plătește sute de milioane de euro, poți să fii nominalizat la Oscar.

4. Anul trecut, pe vremea asta, eram inteligent rău, mai aveam două săptămâni până să fac rapelul și așteptam cu nerăbdarea unui struț care nu găsește nisipul ca să-și bage capul acolo. M-am și operat în perioada aia (nimic grav, o hernie) și am constatat că, în guvernarea useristă, s-a schimbat ierarhia din spitale. Chirurgii și femeile de serviciu aveau aceeași autoritate. Deasupra acestora erau „fetele de la recepție” și, peste toți, brancardierii.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.609 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger