AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisGreta e Doctor Honoris Causa. Asta înseamnă că Elena Ceaușescu era academician...

Greta e Doctor Honoris Causa. Asta înseamnă că Elena Ceaușescu era academician pe bune

1. Războiul de peste Bîstroe e ca un podcast. De aia mi se pare mai bun podcastul decât tocșoul. Am glumit. Orice podcast poate fi parcurs în zece minute, chiar dacă durează trei ore. Glisezi cu degetul de la minutul 4 (nu urmăreșți niciodată prezentarea invitatului) la minutul 19, sari imediat la 42 și după 5 minute te-ai lămurit. Mai stai încă 5 dacă invitații sunt foarte deștepți sau de un umor involuntar, userist și debordant. Revenind la război, dacă ne-ar ataca rușii, cred că generalii de la Antena 3 Sienen ar fugi primii. Revoluția din ’89 a început cu trădarea unui general. Înainte să plece din C.C. cu elicopterul, Elena Ceaușescu i-a spus lui Victor Stănculescu „Victoraș, ai grijă de copii!” Copiii Elenei Ceaușescu au ajuns la pușcărie și Victoraș – miliardar. Om serios. Militar de carieră. 

2. Știre de presă: „Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor umanitar gratuit pentru ucraineni, care constă în produse alimentare, în valoare de 562 milioane lei, fără TVA.” Adică peste 112 milioane de euro. Alooooo, 112? Ce mănâncă ăștia, dom’le? Autostrăzi?

3. O doamnă prostituată l-a sunat pe un prieten și i-a zis că pandemia, războiul, creșterea prețurilor și OnlyFans au băgat în faliment nobila ei meserie. După ce că bărbații se împuținează, ăia care au mai rămas se iubesc pe cont propriu. Individualiști. Unde o să ajungem cu egoismul ăsta?

4. Greta Thunberg va deveni Doctor Honoris Causa. Realizarea aparține unei universități din Finlanda. Dacă se dau onoruri pentru activism înseamnă că Elena Ceaușescu era academician pe bune.  Gretei i se pare normal să fie Doctor Honoris Causa pentru că îi lipsesc reperele culturale și îndoielile. Fetița precar instruită a fost parașutată într-o belvedere culturală spre care omul citit urcă mii de trepte. Progresismul îi repudiază pe cei inteligenți, talentați, pregățiți. Progresismul are nevoie de exaltați, de mancurtizați. Inteligența nu e molipsitoare. Exaltarea e. Iar mancurtizarea este un fel de castrare, dar nu-ți dai jos chiloții, ci freza. Ce urmează? Dacă ar fi la putere, progresiștii ar lichida Creștinismul, parlamentarismul, bibliotecile, afacerile autohtone, elita medicală și ar statornici, în justiție, dictatura femeilor fără vieți personale.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger