AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisGrațiosul Piedone a pus inimioare pe facebook. La "Mărul de Aur" gătea...

Grațiosul Piedone a pus inimioare pe facebook. La „Mărul de Aur” gătea și ficat, și rinichi

1. Cu Burduja candidat al PNL la PMB ar fi avut șanse și Cozmin Gușă să nu iasă pe ultimul loc. Sigur, Gușă joacă în altă ligă. Șeful Federației Române de Iuda (sau de Judo, n-am înțeles exact) va câștiga alegerile pentru Cotroceni dacă își va dresa găinile de la Cornu să-i zică „bună dimineața, domnule președinte!” La care Cozmin, ciugulit și el de la prima oră – dar nu de la grăunțe, ci de la matrafox – le va răspunde „salut Organizația de Femei!” Încă una scurtă și doborâtoare cu Gușă, scornită în emisiunea Ancăi Alexandrescu. „Americanii au vrut să mă recruteze. Rușii au avut decența să nu încerce să mă recruteze. Francezii au vrut să mă recruteze săptămânal.” E modest. Japonezii și-au propus să-l pună împărat și încearcă să-l recruteze zilnic. Din oră în oră,  trimițându-i mesajul codat „Gușă, lasă șprițu’! Apucă-te de jiu-jitsu!”

2. „Prin noi înșine”, așa au reușit Ciucă și toți conducătorii PNL. Să ajute USR la Primăria Capitalei. Bravo, Ciucă! La USR București sunt deja postere cu generalul Ciucă. Îmbrăcat în uniformă de roșior. Are și pantaloni cu vipușcă, și sabie ca Ionel al lui Caragiale (schița „Vizita”), îi mai trebuie doar niște jambiere ca să-l facem golgeter la CSA Steaua.

3. Vă dați seama ce se distrează Dragnea și Ponta când îl văd pe Ciolacu? La ultimele alegeri prezidențiale, Dăncilă a împărțit locul doi la gafe cu Iohannis. Pe primul loc a fost Dan Barna, detașat. Și Ciolacu l-a invidiat, normal. Cred că și-a zis „ceeee, cuuuuum, e mai tare Barna decât mine? O să-i arăt io cum procedează un profesionist când vrea să aducă imense deservicii partidului.”

4. Piedone jubilează. Îi curg lacrimi de fericire. N-a mai plâns așa de când tăia ceapă, în bucătărie, la „Mărul de Aur”. Prin 1988 – 1989 mergeam acolo cu colegii de liceu, așa făceam noi „Săptămâna Altfel” și „Săptămâna verde”. Piedone e mai bucuros și decât Tolontan, care și-a îmbogățit zestrea (ghilotina) cu încă un cap de doctor. Master chef Piedone a pus pe facebook, marți seară, o poză cu șase inimi roșii. La „Mărul de Aur” gătea și rinichi, și ficat, era șef pe organe, era peste Irinel Popescu și Sinescu la un loc.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.