George Simion useristu’

AUR și-a pierdut aproape jumătate din electorat, dar e clar că nu-i de ajuns. Cei care îl manevrează pe Simion vor să ducă AUR și mai jos. Georgică a declarat că „dușmanul nostru politic este o creatură hidoasă, șovină numită UDMR.” Ungurii nu sunt cea mai iubită minoritate din România, limba lor mi se pare un nechezat de iapă fără grajd, dar, din 2020 încoace, singurii români care i-au înjurat pe unguri (și i-au discriminat pentru politica lui V. Orban) au fost useriștii.  

Discursul lui Simion e al unui Vadim maidanez. C.V. Tudor avea pedigriul bibliotecii. Simion n-a atacat Ungaria, de pe urma căreia România a pătimit în istorie, ci pe udemeriști. Ungaria a avut și are niște interese, UDMR s-a folosit de maghiaritate și a descoperit alte interese. UDMR a început ca partid naționalist și, de la sfârșitul secolului trecut, a devenit un PSD rafinat.

Politicienii udemeriști sunt de 35 de ani la putere, au fost pe mână cu pesediștii fără să se ducă la pușcărie și – o să vă surprindă ce scriu – n-au niciun interes teritorial. Să presupunem, prin absurd, că ungurii ar lua Ardealul. Udemeriștii de azi n-ar mai ajunge deputați, senatori, europarlamentari. Iar miniștri… N-ar mușca ei niciodată din cașcavalul guvernamental de la Budapesta. Ar fi cel mult primari. Dar nu la Târgu-Mureș sau la Miercurea Ciuc. Primari în niște sate. Gata defrișate. Ungurii de la Budapesta s-ar uita la udemeriști cum se uitau refegiștii la redegiști sau bucureștenii la cei din Chișinău.  Frumos ar fi când Budapesta și-ar trimite, în unele orașe din Ardeal, specialiștii în jaf și cotropire. Ăia ar raporta: „n-am găsit nimic, udemeriștii și pesediștii au bărbierit tot!” UDMR s-a alăptat concomitent de la două guverne (București și Budapesta). Plus U.E.  Pentru Budapesta, UDMR contează doar în calitate de cal troian în parlamentul de la București. Cum să nu iubească udemeriștii România, din moment ce mulg trei vaci (România, Budapesta, Bruxelles) în calitate de cetățeni români?

Ce sunt tâmpeniile astea, Simioane? Tu trebuie să te lupți cu partidul-tenie al României, cu partidul vorbitorilor de giboneză corporatistă, cu partidul izoletelor, cu partidul trotinetarilor. Din păcate, am avut eu dreptate, Simioane! USR și AUR sunt crengi ale aceluiași arbore cotit.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.