AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisFigo: "Unde sunt Hagi și Popescu?" Belodedici: "No tienen entradas"

Figo: „Unde sunt Hagi și Popescu?” Belodedici: „No tienen entradas”

În 2017, echipa națională de fotbal a avut un meci cu Muntenegru, la Podgorica. Am scris atunci, în „Național”(0.9. 10. 2017), că „Belodedici a fost primit ca Maradona la Napoli. Muntenegrenii parcă au avut o epifanie la apariția lui Belo. Se îmbulzeau să-l îmbrățișeze veterani de război, preșcolari, tractoriști, patroni, profesori. Și chiar femei de 65 – 70 de ani, care, în urmă cu vreo 25 de ani, când a luat Belo Cupa Campionilor cu Steaua Roșie Belgrad, încă se țineau gagici”.

Impresionați de succesul lui Belodedici, fiindcă invidioși nu erau, șefii FRF nu l-au mai inclus pe cel mai elegant fundaș al României în delegația care a participat la dineul oficial. Era rândul valorilor să se afirme. Și a apărut Savicevici, „Balon de Aur” și coechipier cu Belo la Steaua Roșie. Iarăși voi cita, cu exces de modestie, din mine. „A venit Savicevici și a întrebat scurt, pentru că muntenegrenii nu strică timpul cu piruete diplomatice. <<Unde-i Mile?>>” Așa îl alintă sârbii pe Belo. „Nu l-ați adus și pe Mile? Vă pup! Cu voi nu prea am ce vorbi!”

După apariția textului meu, m-a anchetat „Gazeta Sporturilor”, a văzut că am avut dreptate și a făcut un material de primă pagină. Material giugiuc, bravo, Justin Gafiuc!

Nu mă interesează exclusivitățile, eu trăiesc din talent, dar mai am una. La ora la care public textul, poate a apărut deja în alte părți, însă eu o țin de marți seară special pentru „Național”. La meciul Franța – Elveția a fost și Luis Figo. Alt „Balon de Aur”. După ce s-a tras în poză cu Dan Barna, cred că a regretat că nu s-a putut nemuri și cu Clotilde sau Bulai. Cu Vasile Dîncu n-a avut față să vorbească, fiindcă nea Vasile Somnifer scria, probabil, niște texte memorabile, în care amintea despre „invențiile frustraților”. Genialul autorache Dîncu a căutat un efect pamfletar când a folosit cuvântul „frustrați”, dar le-a făcut un mare bine celor pe care a vrut să-i jignească. Nea Vasile, frustrat înseamnă nedreptățit! Din martie 2014, fotbalul românesc e frustrat.

În fine, să las astea. Figo a ajuns, normal, la protocol. Acolo l-a întâlnit pe Belodedici. Prietenii mei, care sunt mai buni la fotbal decât Barna și Dîncu la limba română, mi-au povestit că Figo s-ar fi dus direct la Belodedici și l-ar fi întrebat „unde sunt Hagi și Gică Popescu?” Belo ar fi răspuns: „no tienen entradas”. Traduceți dumneavoastră! Aceasta e definiția fotbalului românesc din 2014 încoace: NO TIENEN ENTRADAS.

Dacă Belo nu vrea să-și complice viața de angajat al FRF, îl sfătuiesc să le spună ziariștilor că nu-și mai amintește exact ce a vorbit cu Figo.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
3.858 afisari

6 COMENTARII

  1. Nu au bilete….E trist,dar asta e realitatea! România în toate domeniile a fost căpușată numa cu proști ,venetici și de ăștia ca Dîncu unsuroși fara nici o calitate! De la vîrf-,,șăf d stat”,în toate instituțiile statului în jos,pînâ la oamenii de servici,gunoieri…Ziceai de Dragnia căe amfibiu și vîscos? Dîncu e megaamfibiu și unsuros ca vaselina pe cosor la iubitorii de CURcubeu..

  2. Unde s-a mai vazut ca niste NULITATI, ca cei care conduc azi destinele fotbalului romanesc, sa accepte in apropiere oameni de o anumita calitate, oameni cunoscuti pentru contributia lor in domeniu ??? Nicaieri. Asa se intampla peste tot in tara asta. Am intrebat odata un fost inspector scolar, cum de nu-si fac sepucu profesorii, aducatorii in general cand vad rezultatele „muncii” lor ??? Raspunsul a fost dzarmant : „pentru ca si ei sant la fel”, in traducere in 30 de ani dintre acesti prosti s-au ales conducatori, formatori de opinie (care opinie), profesori…Instructorii PCR care au facut colectivizarea stiau ca sant prosti, stiau ca sant pusi in functii de partid doar pentru ca vateau bine din palme, astia de acum au impresia ca sant competenti. Nu sant, dar ei nu-si dau seama si asta ecatastrofal…

  3. Vremurile cand elitele erau prigonite s au intors aici domnilor. Difera doar secolul. Dar daca atunci cat de cat se mai misca ceva pentr tara asta, acum nu se mai misca nimic.

  4. Àstia, cu fotbalul de pe la noi, s_au uitat si „ei” la meciurile transmise , sau sunt cuprinsi de febra inceperii campionatului🤔Se aude ca Radoi o sa probeze niste prezervative pe la Tokyo😎

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger