AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisFemei scump îmbrăcate și fotbalagii cu sutiene

Femei scump îmbrăcate și fotbalagii cu sutiene

1. Portul Constanța. Vine un camion cu grâu dobrogean de la Cobadin. Încep controlul actelor și analizele – umiditate, calitate, dăunători. Se pierd câteva ore. Vin și camioanele cu grâu ucrainean. Au prioritate, deși marfa e infestată. Imediat li se bagă o tratare (insecticide plus aerare, să nu se încingă) gratis. Și pleacă urgent grâul ucrainean spre „alte zări de soare pline.” Ubicuitatea ucraineană m-a cucerit. Oamenii sunt și la război, și la Saint Jean Cap Ferrat, și în mijlocul holdelor, și la Năvodari. Din când în când doboară și câte o dronă cu o conservă de bulion.

2. Un nea generalu’ la Antena 3 Sienen își dădea cu părerea despre manifestațiile din Franța. „Demonstranții ăștia chiar nu pot să se ducă la muncă?” Întrebarea e corectă, dar nu în gura Armatei. Apeviștii au muncit ultima dată în 1989, când s-au împușcat soldații între ei. Și au murit și civilii, așa ceva mai rar. Sunt atât de inteligenți încât n-au aflat nici până azi dacă șeful lor (Vasile Milea) s-a sinucis sau a fost rezolvat. Ăștia muncesc, nu se joacă. Am convingerea că deja pregătesc baletul cazon de pe 1 Decembrie, în loc să se căiască fiindcă din cauza lor au murit la cutremur, la inundații și la revoluție tineri care n-au avut pile să scape de această caterincă tragică numită armata.

3. Rusoaicele și ucrainencele sunt femeile cel mai scump îmbrăcate din lume. Și săracii (cu duhul și contul) din România le plâng de milă. Franțuzoaicele, nemțoaicele, americancele nu-și permit hainele în care se afișează nepoatele colhoznicelor. Și le-ar permite arăboaicele, dar nu le permite religia să se etaleze așa pe stradă. Și le mai permiteau româncele, până în urmă cu zece ani, pentru că erau candide (am fost elegant) și făceau economii să se înțolească. Acum nu le mai interesează, româncele au bifat etapa, și-au făcut pofta și talentul, gata. Există, totuși, o consolare. Dacă pui pe tine fustă și adidași, pot să dai oricât pe haine. Și în situația asta nu sunt doar ucrainencele.

4. Am avut invitați, așa că m-am uitat la meciul cu Andorra. Altfel m-aș fi băgat la un film. Ca să reziști la un asemenea nivel de trosbal trebuie să stai pe scaun. În pat adormi. Numărătorii de cornere de la Gazeta Sporturilor au rezolvat fotbalul în martie 2014 și au plecat la „Libertatea”. Și de atunci a apărut un fenomen ciudat. A fost concediat cel mai mare ziarist din istoria cotidianului „Libertatea” – e vorba despre „Fata de la pagina 5” – iar fotbalagiii poartă sutiene. Nu doar ai noștri. În toată lumea se întâmplă chestia asta. Își dau jos tricourile și rămân în niște bustiere. Au sutiene, mă, au sutiene pe ei!

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger