Cauta

Fabrica de like-uri

1. A reînceput prigoana stalinistă în Sănătate. Medicii sunt faultați din nou cu acuzații meschine. Asta confirmă că partidulețul cu elan buldozerist stă jenibil în sondaje. Vorbitorii de giboneză corporatistă (singurele adjective pe care le cunosc ei sunt mega, super, OK și wow) vor să mulgă iarăși sistemul și să evacueze spitale. Pesediștii jucau România la poker și cu peneliștii, și cu pediștii lui Băsescu. Parțial eclozații vor să împartă cărțile doar ei, fiindcă în Sănătate e potul mai mare. Nu merge. N-au deschidere. 7 sau 8% nu înseamnă deschidere.

2. USR e o fabrică de like-uri care are mai mulți angajați decât votanți. E ca fotbalul feminin din România – mai multe jucătoare legitimate decât spectatori. În fabrica USR, fruntașe în muncă sunt secția Sculărie – Drulărie și secția Cheia franceză din Sectorul 1. N-aș îndrăzni să scriu că ultima ar fi un șperaclu.

3. Am înțeles că niște domni din cinematografie (și aici e ca în fotbalul feminin – mai multe premii internaționale decât săli de proiecție) au făcut un documentar în care e ironizat Arsenie Boca. Libertate, democrație, doar fraierii se inflamează. Așa că are voie și un vecin de-al meu să spună că trotinetarii sunt „afemeiați după bărbați” și vegetarieni infatigabili. Adică fac ca Popeye după ce fumează spanac sub fundul Girafei de la Antipa.

4. Eu îi apăr pe preoți în condițiile în care până și globalistul-șef Macron s-a apucat să îi apere, după ce a văzut că, în 2022, s-au construit în Franța doar trei biserici, iar 87 din cele existente au fost transformate în restaurante, discoteci, muzee sau teatre. De Biserică ai nevoie și dacă ești ateu, ca să nu-ti înțepe creierul triunghiul echilateral Bani – Putere – Glorie. Dar cu preoții, mai ales cu ai noștri, e greu. Am un prieten care le zice Batemeni și nu pot să-l judec, fiindcă lucrează zilnic cu ei. Administrează un cimitir. Și îmi povestește că „iar au venit, azi, trei Batemeni peste mine.” Preoții sunt de trei feluri. Cei care îl slujesc cu adevărat pe Dumnezeu (și sper că sunt destui), cei care fac prețuri și cei care fac prețuri uriașe. Aici e tot șpilul. Prețul. Tagma preoțească s-a organizat și e foarte bine. Dar religia s-a depreciat când s-a întâlnit cu prețul și mulți români au uitat că, în urmă cu 200 de ani, preotul era și învățător, și doctor în sat, și primar.

Ultimele stiri

  • „Gollum”, de la NATO la Cotroceni
  • Dumitru Sechelariu candidează din nou la Primăria Bacăului. Problemă: fostul edil a murit în urmă cu 11 ani! Gafă mare în Moldova
  • Isterie totală. Peste 19.000 MW din fotovoltaice, pregătiți să dezechilibreze rețelele
  • Produsul pe care Mega Image l-a retras de la vânzare deoarece conţine pesticide! Cum vă primiţi banii înapoi
  • Veşti foarte bune pentru fermieri. Autorităţile le-au mai „relaxat” obligaţiile. Sprijin financiar suplimentar
  • Au inventat semaforul cu patru culori. Pentru ce maşini va fi special introdusă nuanţa alb
  • A murit miliardarul de pe Wall Street. A lăsat în urmă o avere estimată la 31 de miliarde de dolari
  • Poza Zilei
  • A început participarea la reconstrucția Ucrainei. Pod peste Tisa cu banii României
  • Bomba Atomică i-a plesnit drept în freză pe domnii Platon și Aristotel
  • Exit mobile version