AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisEuropa va avea o singură corporație, intitulată "Marele Zid Chinezesc"

Europa va avea o singură corporație, intitulată „Marele Zid Chinezesc”

1. Din belșugul și harababura memoriei voi scoate o întâmplare. E veche de vreo 25 de ani, așa că pot să o scriu. Eram cu Cornel Dinu și încă un prieten la o cârciumă ținută de niște sârbi. Și unul dintre patroni ne tot certa: ” Belgradul e bombardat și voi, românii, nu ne ajutați deloc!” Și o ținea așa de o săptămână, poate două, de când începuse războiul. Până când prietenul n-a mai răbdat și i-a spus sârbului, spre stupefacția mea și a lui Dinu. „Belgradul tău e la 600 de kilometri de București. Du-te, bă, și luptă, în loc să ne cerți pe noi!” Pe urmă s-a ridicat de la masă și a plecat. Din câte știu eu, sârbii au fost mai apropiați de români decât ucrainenii. E părerea mea, sunt om, nu deontolog și am dreptul la simpatii și antipatii. Sârbii îmi sunt indiferenți,  adică nu antipatici.

2. Zelenski. „Au trecut doi ani de război. 730 de zile din viețile noastre.” Și din ale noastre. Românii au ajutat Ucraina timp de doi ani – „730 de zile din viețile noastre” – plătind facturi mai mari și bonuri de cel puțin două ori mai mari la supermarket. Dar și în piețe, unde au apărut cireșele. Înaintea ghioceilor. La sfârșitul lui februarie. Și nu le cumpără nici bogații, pentru că nu tentează pe nimeni această aberație. Miciurin și Planul Valev erau nimic pe lângă cireșele în februarie. E ca în bancul cu piticul. „Care este cel mai mare pitic din lume?” „Piticul sovietic, el este cel mai mare pitic din lume.”

3. „Cine vrea să câștige Ucraina războiul?” „Io vreau să câștige Ucraina războiul!” „Și io vreau să câștige Ucraina războiul!” Toți vor să câștige Ucraina războiul. Dar nu merge așa. La mitingurile de susținere a Ucrainei au fost 200 de oameni la Constanța (cu indulgență), 400 la București (a rotunjit profesorul media – ai un 8 și un 7 și iese media 8) și 50 la Timișoara (numărul real). Războiul nu se va câștiga pe centurile de socializare, unde punem steagul bicolor și îi facem lui Navalnîi stradă în București. Ucraina nu poate câștiga războiul pentru că n-are oameni. Cine vrea să ajute Ucraina, în frunte cu somitățile din USR, să se ducă pe front. Eu votez USR dacă se înrolează strategul Ghinea, numărătorul de flacoane farmaceutice Vlad Voiculescu sau trotinetistul profesionist ( a suferit și un accident de muncă) Dan Barna.

4. „730 de zile din viețile noastre”. Suntem în 1941. La cum merg lucrurile, mai e mult până în 1945. Și din 1947 încolo vom avea În Europa o singură corporație, intitulată „Marele Zid Chinezesc.” Zidul Berlinului a prins doar 28 de ani. Zidul Chinezesc are vreo 2500 de ani și va înconjura „Bătrânul Continent”. Epuizatul continent.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.808 afisari

5 COMENTARII

  1. 2.Prin anii ’90 copiii sareau gardul si furau cirese de la vecini, desi aveau si ei in curte.Era doar din distractie.Culmea, vecinii nu ieseau cu batele, cum fac vecinii de acum.
    Io intreb unde au disparut cireaele din fiecare curte, de suntem nevoiti sa cumparam din astea, din plastic.Trec cu masina prin unele locuri paralele cu sinele de cale ferata pe langa troneaza tufisuri si buruieni si ma gandesc ca, daca s-a planta niste pomi fructiferi ….
    4.Daca s-ar putea sa se inroleze macar niste mercenari (buni, pentru ca sunt si.mercenari „rai” ,dupa unii politicieni) pentru a lupta in locul lor in Ucraina, daca NATO tot sta deoparte….viseaza cetatenii ucraineni, buni de lupta, care primesc ajutoare de la Statul roman…

  2. Europa va avea o singură corporație, intitulată „Marele Zid Chinezesc”

    -asta e hard-core,
    mai meditam la un raspuns adequat.

  3. Naiști’,
    Acu’ 25 de ani Belgrad era cam ca Moscova in conflictul/războiul ruso-ucrainean, era agresor… ca sa știm pe ce picior dansam!

  4. Da, așa este, doar că ați uitat să menționați că va fi condus de doi chinezi care se numesc Iț Ik și Sht Rul !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger