Cauta

Escrocul, pardon, expertul

S-a intamplat inaintea alegerilor parlamentare din 2009, la sediul de campanie al unui partid liliputan, dar scormonitor, fara votanti, dar cu ministri. Povestea se repeta azi, cu frenezie, in toate pravaliile politice. in banci, asezati ca pionierii, stateau aspirantii la ciolan.

Securisti, secretari de primarii si patroni  iscusiti care traiesc din contracte cu statul. Rumoare. Il asteptau pe escroc, pardon, pe expert. Deodata s-a facut liniste. Pe usa a intrat marele consilier politic, specialistul in muci. Un unsuros (avea parul dat cu gel), absolvent de liceu industrial la noi, dar cu masterate, smenuite in Occident, in Relatii Internationale, Politologie, Comunicare si alte caramele. Romania a crescut o clasa de imbogatiti inculti, asa ca escrocii, pardon, expertii in campanii electorale sunt ascultati cu evlavie si platiti cu mii de euro ca sa vomite platitudini. Trec la concret. Ia escrocul creta si deseneaza un cerc pe tabla. „Ce-i asta?”, ii intreaba pe tarabagiii politici. „Un cacat!”, ar fi trebuit sa zica tampitii din banci, dar fiind docili au raspuns extaziati, loviti de o revelatie: „un ceeeeerc!”. „Nu, asta e spectrul politic. Acum trasez un diametru. Ce avem noi aici?”. Retardatii: „nu stiiiiim!”. Escrocul: „in stanga Puterea, in dreapta Opozitia”. Si a mai tras o linie, de la est la vest. „Acum cercul e impartit in 4. Aici trebuie sa ne infiltram noi. Dar n-ajunge!”. Harst, harst, inca o linie! Si inca una! „Cercul e spart in 6. Acum in 8. Patrundem peste tot”. Asa a incheiat demonstratia. Si a plecat. Banii ii luase inainte. Iar oligofrenii care ne conduc au exclamat: „e geniiiiiiaaaaal!”.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version