Cauta

Echipa națională de corporatism și rebranding

În timpul europenelor de tineret din iunie, ziaristul Răzvan Mitroi (fiul lui Gh. Mitroi de la „Scânteia”) a scris că „FRF este o corporație.” Mitroi a susținut asta în calitate de angajat al FRF. Îi dau dreptate. Sustenabilitatea, predictibilitatea și rebrandingul s-au văzut în meciul cu Spania. De cinci ani și jumătate avem o națională de rebranding. Câteva idei despre meci.

1. Spaniolii n-au auzit de Dăncilă. Doamna Veo ne-a rugat să fim politicoși cu femeile, iar actuala conducere a FRF a fost votată, în 2018, de reprezentanții fotbalului feminin. În 2014, alegerile s-au câștigat la o zi după ce două doamne au dat verdictul în Dosarul Transferurilor.

2. Dintre jucători, cel mai criticat a fost Ianis Hagi. Cei care l-au înjurat pe Ianis, în 2019, sunt aceiași care au aplaudat, în 2014, decizia din Dosarul Transferurilor. Ce nu e clar?

3. Vinovatul principal a fost scos Contra. Îmi pare rău, dar Contra nu s-a pus singur la națională. Și nu trebuie uitat că el a venit după un antrenorache neamț, care nu este doar cel mai slab selecționer din istoria echipei naționale, ci cel mai belaliu străin care a trecut vreodată prin Aeroportul Otopeni. E atât de meseriaș încât au refuzat să-l miroasă chiar și câinii anti – naftalină de la frontieră.

4. Am scris încă din vară că Regula U 21 va duce la falimentul fotbalului românesc în cupele europene. Acum, regula U21 a distrus și echipa națională. Dobrin a debutat la 15 ani în Divizia A, Balaci la 17 în națională. La Guadalajara, în 1970, i-am avut titulari pe Dumitru (20 de ani), Dinu și Dumitrache (22 de ani), iar căpitanul echipei, Lucescu, avea 25 de ani neîmpliniți. În 1986, golurile Stelei din finala CCE le-au marcat Lăcătuș (22 de ani) și Balint (23 de ani). În apărare a strălucit Belodedici (22 de ani neîmpliniți). După șapte luni, în finala Supercupei Europei, unicul gol al Stelei a fost marcat de Hagi (22 de ani neîmpliniți și juca de patru ani în echipa națională). Pe acești mari fotbaliști nu i-a băgat în teren buletinul, ci valoarea. În 1958, Pele a ieșit campion mondial. Avea 17 ani, a dat două goluri în semifinale și două în finală. Era un supraom al fotbalului, nicidecum un pilos al federației braziliene.

5. S-a spus că echipa de tineret trebuia promovată „în bloc.” Am scris de atunci că ar fi o eroare, iar meciul cu Spania m-a confirmat. Dar ziaricii erau sub imperiul emoției și mâzgăleau idioțenia „voi sunteți adevărații tricolori!” Da, după un campionat european de tineret care n-a generat niciun transfer important. În 1981, în Australia, am luat locul trei la mondialele de tineret și am avut echipa mai bună. Dar Gabor a venit în națională lângă Balaci și Cămătaru. Dacă era după ziaricii de azi, Sertov și Lasconi i-ar fi înlocuit pe Balaci și Cămătaru. E adevărat că acum n-avem un Balaci și un Cămătaru. Sigur, dacă te iei după ziarici, ei l-ar fi băgat și pe portarul Radu. Dar ce se făceau dacă Radu era răgușit? Acest câștigător al Balonului de Aur pentru Hip – Hip – Ura excelează înainte de meci, când recită (zbiară) poezioara aia corporatistă – „băieți, nimeni n-a crezut în noi…” Iar ziaricii, în extaz, au pus pe paginile lor de facebook acel montaj literar – artistic de inspirație nord – coreeană.

6. În martie 2014, Mircea Sandu a lăsat federației Casa Fotbalului, bazele Buftea și Mogoșoaia, șase milioane de euro în cont, pe Pițurcă selectioner și calitatea de amfitrion – asociat al Euro 2020. Azi avem rebranding.

Ultimele stiri

  • Comunicat de presă GREENVIRO SRL
  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 1 iulie 2025 – Astăzi este cazul să vă simțiți bine
  • Alege ce citești
  • Plecarea Annei Wintour înseamnă sfârșitul Vogue?
  • România, luată din nou ostatică de statul paralel / Evaziunea fiscală, pretextul pentru revigorarea protocoalelor „Binomului” Coldea-Kovesi
  • Pentru că nu-i mai poate jecmăni, Bolojan le taie românilor independența energetică
  • Sindicaliștii ANAF: Legea încurajează evaziunea fiscală
  • Marea revenire a piețelor europene, după 10 ani de criză
  • Stoichkov dă de pământ cu Klopp și Maresca: „Când luați 20 de milioane pe an, nu vă mai plângeți!”
  • Exit mobile version