AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisE clar, trebuie să-l împușcăm încă o dată pe Ceaușescu

E clar, trebuie să-l împușcăm încă o dată pe Ceaușescu

Unul dintre cei mai inteligenți useriști este Andrei Caramitru. L-am bubuit de multe ori, dar știe ceva economie și de multe ori și-a criticat partidul. Fiți atenți ce a postat duminică dimineață! „De aia cumva avansăm în față, economia merge OK, dar toată lumea e frustrată și toate celelalte țări ajung să își bată joc de noi.” Buuuun! „Avansăm în față” – pleonasm jenibil. „Merge OK” ca să nu zică „merge bine”. Generația Gadget n-are adjective. „Toată lumea e frustrată”. „Frustrat” înseamnă „nedreptățit”, nu ce crede el, deci întreaga Românie e nedreptățită, iar useristul luminat Andrei Caramic se poate înscrie liniștit în AUR. 

Se zice că USR, partidul analfabeților digitalizați, are un electorat educat. Nu, nu are. Dați-i unui userist un semn de carte! Îl va băga în priză. Întrebați-l pe un userist ce scrie pe clapa copertei! O să caute tastatura. Cereți-i, la mișto, unui userist tamponul de sugativă! Se va gândi la anomalii sexuale.

Într-un sondaj apărut săptămâna trecută, USR are 12%. PSD, PNL și AUR – fiecare peste 20%. Reacția trotinetiștilor emancipați a fost una barbară. Au jignit poporul pe centurile de socializare. În realitate, acel 12% e foarte mare și foarte periculos, pentru că analfabeții digitalizați au niște facilități pe care nu le are nimeni. Pot să mai prindă un 3%, iar computerul va lucra ca ospătarii de pe vremuri. 12 plus 3 egal 23 și Generația Gadget va da premierul. AUR poate să ajungă și la 49%. Degeaba. PSD va primi ordin să facă alianță cu PNL, USR, UDMR.

Și acest lucru e plauzibil pentru că pesediștii sunt niște combinagii fricoși. Iar USR e un partid anticorupție la vrăjeală. Eu am dat definiția corupției în titlul unui text publicat pe vremea prigoanei băsiste, mai exact pe 14.04.2013. „Corupția este suma afacerilor în care nu suntem noi parte”. Aici se regăsesc uiștii, adică useriștii și Ursula. Dacă useriștii vin la guvernare în 2024, îmi permit să presupun că în 2027 nu vom mai putea zice nimic despre pedofili, ca să nu îi discriminăm.

Nu m-aș mira ca USR să termine ce s-a început în 1990. Voi cita din cartea academicianului Victor Axenciuc – „Produsul intern brut al României (1862 – 2000)”. „Ponderea valorii producției industriale în totalul producției materiale a avut următoarea dinamică: 1,3% în 1862, 19% în 1915, 30% în 1938, 59% în 1989, 25,2% în 2000. Statistici din ultimii ani indică ponderi apropiate de cele din 2000.” Și aici e vorba despre cifre, nu merge cu lozinci ca „Teoria Conspirației” și „Corupția ucide”. Destructurarea planificată ucide, aia chiar ucide.

Ce se întâmplă azi în U.E? Ce voia Ceaușescu. Economie de energie, cei trei „re” (recuperare, reciclare, refolosire), alimentație cu soia. E clar. Trebuie să-l împușcăm încă o dată pe Ceaușescu.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.028 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger