AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisDu-te, Clotildo, n-o mai lungi! Du-te, du-te, du-te!

Du-te, Clotildo, n-o mai lungi! Du-te, du-te, du-te!

1. Am înțeles că în Franța și în Germania au câștigat „extremiștii”. Probabil. Nu stau azi să răsucesc cuvântul „extremist”. Omologii „extremiștilor” din Occident sunt considerați băieții din AUR. Așa o fi. Sau n-o fi așa. Dar dacă auriștii sunt extremiști, atunci useriștii ce mai sunt? Pentru mine, extremiști sunt trotinetarii și o cucoană care, pentru a treia oară în opt ani, s-au învârtit pe lângă sacii cu voturi. Progresismul agonizează în Franța. Clotilde ne terorizează în continuare.

2. USR nu mai contează pentru alegători, dar câțiva lideri de partid și 1000, maximum 2000 de vorbitori de giboneză corporatistă din București își bat joc de toată România. USR – cea mai antidemocratică înjghebare politică de la revoluție încoace. Pacostea globalistă este extremistă.

3. Marii învingători ai alegerilor sunt Ciolacu și Nicușor Dan. Ciolacu a luat câteva orașe și ce își dorea cel mai mult – consiliile județene. Cum mustăcea el – chiar în fața camerelor tv – când se anunță că a pierdut Firea… Dacă ar fi câștigat, Firea îi lua partidul lui Ciolacu. Acel 45 sau 47% obținut de Nicușor înseamnă a) meritul lui Nicușor, b) meritul lui Ciolacu, c) meritul lui Dan Voiculescu, d) meritul peneliștilor care l-au vrut pe Burduja și abia e) poate fi considerat meritul USR. Nicușor e un intelectual decent. USR e partidul Generației Gadget, e partidul on-line, adică n-are nici intelectuali, nici decență.

4. Situație de luni dimineață, la multe școli din Sectorul 1, unde au fost centre de votare. Nu se terminase numărătoarea, părinții și-au lăsat copiii în fața școlilor și au plecat deorece corporația e corporație, tăticule! Te vrea proaspăt și robotizat și de la prima oră. Copiii de clasa zero și de clasa întâi plângeau pe trotuare, fiindcă n-au fost primiți în clase. Îți mai bați mult joc mult de Sectorul 1, madam Armand? Du-te, lasă-ne, e a treia oară când pierzi!

5. Într-un fel, îți sunt recunoscător, Clotildo! Pentru tine am ieșit la vot, fiindcă în septembrie 2020 mă întorceam de la Sibiu, am obosit pe Valea Oltului și mi-a fost lene să mai votez. Acum am votat cu voluptate împotriva ta. Tuță, habar n-am cine ești, dar dacă n-o lungește iar Clotilde până marți sau miercuri cu sacii, te anunț că sunt atât de bucuros încât șase luni poți să faci ce vrei, că nu o să mă iau de tine! Bravo, Tuță, credeam că n-ai nicio șansă!

6. Rog conducerea USR să nu demisioneze, cum a făcut Drulă! Ghinea, Vlad Voiculescu, felicitări, țineți-o tot așa! Dar puneți-o regină pe Clotilde, ca să prindeți sub 10% la alegerile parlamentare din toamnă! Și mergeți în Piața Victoriei, ca să vaccinați Girafa de la Antipa! Dar întâi să-i puneți pe crupă steagul bicolor al altora, fiindcă e pudică.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.