AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisDrulă îi combate pe mincinoși cu o minciună

Drulă îi combate pe mincinoși cu o minciună

1. „Salut. Sunt Cătălin Drulă, președintele USR. Am 41 de ani, iubesc țara asta și știu că România poate mai mult. Urmărește pagina pentru a afla multe despre activitatea mea”. Chestia asta am primit-o eu pe facebook. Oferta mi se pare de nerefuzat, mai ales că nepotu’ mă și tutuiește. Așa că am intrat pe pagina trotinetistului șef. Drulă scrie mai bine ca Dan Barna – sigur, nici nu-i greu – dar are aceleași apucături. Am aflat că „de la începutul anului, fiecare familie a pierdut 15% din venituri din cauza inflației. Asta nu vor spune la TV”. Să nu combatem o presupusă minciună cu o minciună evidentă. Toate televiziile vorbesc despre inflație, despre creșterea prețului la orice aliment, despre sărăcie. Dar familia ta profund antisecuristă a pierdut și ea 15%, nepoate? 

2. Un domn bucătar a spus la televizor că „o să trimitem roșia la decodificat în cuptor și o să integrăm ardei copți”. Asta nu-i nimic. Să vedeți ce va fi când va decola cartoful emergent și își va dispersa reziliența în tigaie.

3. Am fost (mai fusesem în urmă cu trei ani) la o cârciumă de pește din Agigea. Nu-i fac reclamă, oricum sunt două restaurante acolo, unul lângă altul. Terasa cu gazon e pe malul Mării, arată foarte bine, se mănâncă de la mulțumitor în sus, e distanță între mese, prețurile sunt mari. La plecare am văzut un anunț. „Cu toții iubim animalele, dar le lăsăm acasă. Pot crea disconfort.” Nu mă bag, vor apărea două tabere, le las să se certe.

4. Începând de săptămâna asta, parcarea în Mamaia și la Constanța va fi gratis între 22 și 8 dimineața. Extraordinici! Dar era extramorocar dacă i s-ar fi dat cinci lei pe zi fiecărui șofer care n-are număr de Constanța. De ce? Fiindcă își cheltuie banii la Mamaia. Și trei lei fiecărui constănțean, ca să nu mai plece în week-end la București, la Sinaia și la Moeciu. Acum nu mai știu cum e, dar în urmă cu șapte-opt ani, în iulie și august erau la Moeciu mai multe mașini de Constanța decât de București și Brașov.

5. În Europa cad șefi de guverne, președinții au și ei probleme, dar Iohannis e bine fiindcă a înțeles ce trebuie din Brâncuși – „Masa tăcerii”. Dacă era în locul sasului elocvent ca un Trabant, Băsescu se așeza la „Masa Tăcerii” și chema chelnerul.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.545 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger