AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisDrogat recidivist, dar fără cazier. "Toți pentru justiție!"

Drogat recidivist, dar fără cazier. „Toți pentru justiție!”

1. Partidul psihotrop nu mai spune nimic despre legalizarea canabisului? Să ne mai explice că e bun pentru relaxare, e un fel de „vrem spitale, nu catedrale”. Sigur că da, mai ales că ați transformat România într-un balamuc. Așadar, cât mai așteptăm o poziționare oficială a partidului psihotrop? Înainte de nenorocirea de la 2 Mai l-am văzut la o televizie pe un oengist bubuit, care mărturisea că are trei personalități și ia trei feluri de calmante. E primul pastilat care se detriplează.

2. Remușcări în Piața Victoriei? Să fim serioși. Dacă ar fi existat Legea răspunderii magistraților, mai avea loc accidentul de la 2 Mai? Nemernicul ăla se droga la volan fiindcă Statul Român l-a lăsat în libertate când l-a prins. Drogat recidivist, dar fără cazier. În rest, labe galbene cât capacul de veceu, pe care tefeloazele au scris „Toți pentru Justiție”. Din noiembrie 2015 încoace, salamandrele oengiste și partidul psihotrop terorizează România.

 3. Ce urmează? Va începe școala și ne vor băga copiii în spitale. Vor da cu trotinetele peste cei mici. E foarte bine că vor fi testați șoferii. Dar dacă trotinetarii ar fi puși să sufle, toată aparatura de profil din România n-ar acoperi necesarul din Sectorul 1. Parțial eclozații au desfigurat Calea Victoriei. Pista aia de trotinete e o cicatrice pe obrazul unui bulevard – efigie. Ecologiști, nu te joci! De ce să scoată mașinile fum când pot să aprindă ei jointuri? Divizia anti-drog să deschidă o filială pe Calea Victoriei!

4. Când mergea garda veche la cârciumile de pe Calea Victoriei („Mărul de Aur”, „Podul Mogoșoaiei”, braseriile hotelurilor București și Athenee Palace), ospătarul – complice întreba „dumneavoastră mai țineți minte câte sticle de vin ați băut? Azi?” După șapte-opt ore de șpriț, toți băieții se ridicau de la masă fără să se clatine și plecau spre case pe jos sau cu taxiul. Duceți-vă sâmbăta asta pe Calea Victoriei! După ora nouă seara, trei sferturi dintre clienți sunt în stare de Revelion. Întrebați-l pe patronul unei crâșme: „câte sticle de vin ai vândut?” „Niciuna”. „Cum adică niciuna?” „Ăștia au comandat șapte beri la nouă inși și după o oră au început să delireze.” „De la ce?” „De la citit”.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.