AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisDoamne, mare ți-e grădina cu sparanghel!

Doamne, mare ți-e grădina cu sparanghel!

1. Noua Miss Germania este din Iran, are 39 de ani, doi copii și meseria de arhitect. În cazul ăsta, Premiul Nobel pentru Chimie ar fi logic să îl ia o pedichiuristă în vârstă de 21 de ani. La Miss Germania a fost și o concurentă de 42 de ani. Cam tânără. Mai trebuia lăsată puțin să se coacă. Dacă domnul Iohannis se stabilea în Germania după revoluție, Carmen Iohannis ar fi câștigat lejer concursul de Miss 2024. Doamne, mare ți-e grădina cu sparanghel!

2. Putem să-i depășim pe nemți. Miss România sau chiar Miss Franța aș vedea-o pe Clotilde Armand. Doamna are 51 de ani și patru copii – nu doi, ca nemțoaica din Iran – e cetățean franco-român și s-a născut în Guadelupa. Pentru Franța ar fi minunat. Miss Franța ar avea cu peste 15 ani mai mult decât primul ministru al Franței.

3. Am văzut un domn bancher la o televizie. Ne vorbea despre avantajele cardulului comun soț-soție. E foarte bun cardul ăla. E inventat pentru divorț. Domnul bancher gemea de elocvență. Ne-a explicat care-i socoteala cu cardul într-o romgleză pentru care era nevoie de cinci traducători. Unul pentru soț, unul pentru soție, unul pentru soacră, unul pentru avocat și unul de rezervă. Cel mai bine l-au înțeles copiii, datorită pornirii instinctuale „dă, bă, tată, banii și lasă vrăjeala!”

4. Ce se mai aude cu procesul pe care o companie de făcut  vaccinuri l-a intentat României și Poloniei? Pentru că România nu a mai cumpărat 29 de milioane de doze, celebra multinațională vrea de la noi peste o jumătate de miliard de euro. Nu e mult, dar sper să accepte plata în criptomonede.

5. Pe agenda de știri a săptămânii trecute a fost uitat și cazul eminentei magistrate de la Mangalia, care a întrebat dacă mortul e în sală. Toată lumea a ironizat-o sau a înjurat-o, dar n-a mers mai departe. Așa ceva s-a petrecut într-un proces despre un accident care a fost, săptămâni în șir, prima știre la televizii. Atunci cum sunt judecați oamenii de care n-a auzit nimeni? Eu nu cred că e un caz izolat. Eu cred că trebuie să existe malpraxis în justiție, ca la medici. Magistrații au pensii speciale, medicii n-au. Și toate salariile angajaților de la Editura Academiei, de pildă, nu ating cifra pensiei pe care o încasează un magistrat fidel din perioada 2012 – 2017.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.094 afisari

3 COMENTARII

  1. 1.Da, ce…a noastra e mai frumoasa? E mai tanara si atat.
    4.S-a facut liniste in…sat.
    Romania ar fi trebuit sa le faca plangere pentru…inselaciune.Unii s-au vaccinat si au facut Covid 19 dupa 15 zile….
    ….sau macar pentru clauze abuzive.Platim ce nu am consumat.Asta e ca taxa pentru…soare la fotovoltaice.
    Sau ca proiectul de ordin ANRE…sa plateasca toti membrii asociatiei de proprietari 50% din consumul de caldura…desi unii nu au consumat nimic.

  2. Ce te miră, nene ? Miss Japonia este o ucraineancă de 26 de ani, absolut normal, care și-o trăgea, cum știu ucrainencele cel mai bine, in toate găurile cu unul însurat, situație care a determinat-o să renunțe la titlu !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger