Cauta

Doamne, mare ți-e grădina cu sparanghel!

1. Noua Miss Germania este din Iran, are 39 de ani, doi copii și meseria de arhitect. În cazul ăsta, Premiul Nobel pentru Chimie ar fi logic să îl ia o pedichiuristă în vârstă de 21 de ani. La Miss Germania a fost și o concurentă de 42 de ani. Cam tânără. Mai trebuia lăsată puțin să se coacă. Dacă domnul Iohannis se stabilea în Germania după revoluție, Carmen Iohannis ar fi câștigat lejer concursul de Miss 2024. Doamne, mare ți-e grădina cu sparanghel!

2. Putem să-i depășim pe nemți. Miss România sau chiar Miss Franța aș vedea-o pe Clotilde Armand. Doamna are 51 de ani și patru copii – nu doi, ca nemțoaica din Iran – e cetățean franco-român și s-a născut în Guadelupa. Pentru Franța ar fi minunat. Miss Franța ar avea cu peste 15 ani mai mult decât primul ministru al Franței.

3. Am văzut un domn bancher la o televizie. Ne vorbea despre avantajele cardulului comun soț-soție. E foarte bun cardul ăla. E inventat pentru divorț. Domnul bancher gemea de elocvență. Ne-a explicat care-i socoteala cu cardul într-o romgleză pentru care era nevoie de cinci traducători. Unul pentru soț, unul pentru soție, unul pentru soacră, unul pentru avocat și unul de rezervă. Cel mai bine l-au înțeles copiii, datorită pornirii instinctuale „dă, bă, tată, banii și lasă vrăjeala!”

4. Ce se mai aude cu procesul pe care o companie de făcut  vaccinuri l-a intentat României și Poloniei? Pentru că România nu a mai cumpărat 29 de milioane de doze, celebra multinațională vrea de la noi peste o jumătate de miliard de euro. Nu e mult, dar sper să accepte plata în criptomonede.

5. Pe agenda de știri a săptămânii trecute a fost uitat și cazul eminentei magistrate de la Mangalia, care a întrebat dacă mortul e în sală. Toată lumea a ironizat-o sau a înjurat-o, dar n-a mers mai departe. Așa ceva s-a petrecut într-un proces despre un accident care a fost, săptămâni în șir, prima știre la televizii. Atunci cum sunt judecați oamenii de care n-a auzit nimeni? Eu nu cred că e un caz izolat. Eu cred că trebuie să existe malpraxis în justiție, ca la medici. Magistrații au pensii speciale, medicii n-au. Și toate salariile angajaților de la Editura Academiei, de pildă, nu ating cifra pensiei pe care o încasează un magistrat fidel din perioada 2012 – 2017.

Ultimele stiri

  • Prietenia fără limite: Xi-Putin!
  • De ce China câștigă cursa armelor. Povestea unui “geniu incontestabil”
  • Sustenabilitatea, tema dezbătută de Ziua Mondială a Metrologiei
  • Cea mai mare economie din lume nu se descurcă fără migranți
  • Alina Gorghiu mai este și refuzată. Malta a decis să respingă cererea de extrădare a prințului Paul
  • Cea mai bună alegere din Europa pentru investitorii financiari
  • BREAKING NEWS. Mandat de arestare pe numele premierului israelian Benjamin Netanyahu
  • Răzvan Lucescu – titlul de campion cu cel mai înalt grad de dificultate
  • Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: „Am nenumărate lucruri pe care mi le reproşez” – VIDEO
  • Anunț de presă PĂSTRĂVUL DIN ȚARA TA COOPERATIVĂ AGRICOLĂ (1)
  • Exit mobile version