AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisDe la "vai de capul nostru!" în jos

De la „vai de capul nostru!” în jos

Extraordinar rezultatul meciului din Macedonia, un 0-0 care înseamnă ceva de la „vai de capul nostru!” în jos. Cu o zi înainte m-am uitat vreo zece minute la meciul unei selecționate de tineret a României (n-am reținut la ce categorie de vârstă se încadrau băieții) cu echipa de același leat din Georgia. Mingea era numai la georgieni. Dar noi avem „Centre de excelență” (excelență se potrivește cu mucoșii ca bătrânețea cu alăptarea) și regula U 21. În Macedonia – la ceea ce obișnuiam să numim „echipa mare” – România a fost dominată 75 la sută din meci. Macedonenii i-au întors pe ai noștri, i-au pasat, i-au făcut, i-au călcat în picioare. Din ultimele trei partide ale naționalei, una cu Liechtenstein, nu putem aduna 90 de minute în favoarea noastră.

2. Situație de la „vai de capul nostru” în jos peste tot. Înainte simțeam necazurile, încercam să le depășim și găseam sau inventam motive de bucurie. Acum nu mai simțim bucuria nici dacă e reală.

3. Prețurile au crescut. Nu numai la noi, să nu mințim. Dar guvernul are drept de veto. Alte țări din U.E. se folosesc de acest drept de veto. În România are drept de Veta doar „doamna Ursula”. Auziți-l pe Cîțu: „o să vină doamna Ursula și cu cine semnează PNNR?” Faptul că USR a vrut să privatizeze metroul – ar fi fost primul metrou particular din lume – nu-l interesează pe Cîțu. Nu-l interesează nici de români. Nu-l interesează nici că orașele mari sunt blocate și nu se mai dau autorizații de construcție. Nu-l interesează nici că în spitale a intrat, din noiembrie 2015, bacteria politică. Important e cu cine semnează „doamna Ursula.”

4. M-am obișnuit să-i acuz pe Cîțu și pe useriști de orice, dar am uitat de Băsescu. De la el au învățat ăștia de azi să crească prețurile, să taie salariile, să se folosească de magistrați și să-i aresteze pe politicienii și pe oamenii de afaceri care se opun. Spre deosebire de fanaticii useriști, eu îmi recunosc greșelile și regret că l-am votat, în 2004, pe Băsescu.

5. Useriștii nu vor să lase deloc, dar deloc, deloc, deloc Ministerul Sănătății. Nu de bani le pasă lor, ci de sănătatea românilor. Din 2015 încoace, multe policlinici, inclusiv din București, nu mai au nici femei de serviciu. Curățenia o fac doctorii, pe rând. Iar useriștii sunt foarte preocupați de chestia asta, doar nu vă gândeați că îi interesează niște cifre cu nouă zerouri. Ei luptă împotriva corupției, ei sunt idealiști.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.091 afisari

9 COMENTARII

  1. Du -te bă bețivane la o tzuika de pufoaica și fa-ti rapelul nr.3/4/5 și cite ori mai fi ! Cu tot cu pnlistii tai de îi votezi ca Dragnia era unsuros nu era bun..

  2. Burleanu e fost consilier prezidențial a lui Băsescu pe care l-ai votat președinte! Acu e șef FRF! Nu ești mulțumit? Ai și tu o parte din vină!

    • S-ar putea sa fie invers, Basescu sa fi fost consilier pentru ceea ce reprezinta Burleanu.

  3. Extraordinar ati surprins , maestre, in cateva fraze, SITUATIA de fapt a fotbalului romanesc. Daca mai adaugati si faptul ca daca tata a fost fotbalist, musai si fiul e aschie din trunchiul patern (fotbalistic vorbind), imaginea era aproape complecta. M-as bucura daca ati mai „uita” pe viitor de cascadorii rasului (plansului???) din parlament si ati scrie mai mult desspre fotbal. Ar fi posibil ca articolele dvs. sa le citeasca si „comentatorii”(cica) fenomenului si chiar si antrenorul fara bac., fara licenta , dar cu „lectii” care l-ar „baga-n ceata” si pe marele H. Herrera, care a inventat stim noi ce. Gavaricilor de specialitate(sic), ma mir ca nu-i apuca pandaliile cand vad ce se intampla in teren, iar ei trebuie sa spuna ceva coerent. Din c…at pleazna de bici nu poti face zice o vorba romaneasca.

    • Articolul e prost, fata de altele ale aceluias autor… pacat ca e bou „vaccinat” cu ser experimental – oficial pana in dec. 2023…

      • N-avem de unde ști dacă e injectat în braț sau în chiuvetă. Ce știm este că face propagandă vaccinare.

  4. Nu exista ”autorizatie de constructie” ci de construire, diferenta e ca intre indicativ prezent si conjunctiv, adica intre o actiune sigura, precisa si una posibila, realizabila!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...
proger