AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisDacă tot nu mai au burse, elevii din sectorul 1 să primească...

Dacă tot nu mai au burse, elevii din sectorul 1 să primească hamsteri

1. În fiecare zi sărbătorim ceva. Ziua mondială a păpușarilor și marionetiștilor, Ziua mondială a vrabiei, Ziua prosopului, Ziua internațională a stângacilor, Ziua mondială a comerțului echitabil, Ziua internațională a Coming Out-ului. Minunile astea chiar există, nu sunt scornelile mele. La mulți ani și să fii sănătos, Coming-out-ule! Săptămâna trecută am aniversat 25 de ani de la „nașterea oii Dolly”. Dolly a fost un produs clonat, dar noi o sărbătorim. A trăit până la vârsta de șase ani. Săraca! La înmormântare cred că au plâns rudele apropiate – celula somatică și transferul nuclear.

2. Un titan al gândirii corporatiste mi-a explicat că trotinetiștii zglobii merg pe contrasens pentru că străzile din centrul Bucureștiului sunt înguste. Și, în caz de accident, vinovați sunt șoferii, mi se pare normal. Știu ce e de făcut. Demolăm clădirile istorice din Sectorul 1, ca să facem piste pentru trotinete. Mai ales că în casele alea stau cetățeni iresponsabili, care pretind să li se ridice gunoiul. Sectorul 1 e un arondisment experimental. Se lucrează ca la fotbal, cu deja celebra regulă U21 introdusă în Liga 1. În lumea progresistă, așa se fac experimentele – „la vârf”. Marile puteri militare căutau câte un deșert pentru experimentele lor. Prima etapă de lucru a Generației Gadget este deșertificarea.

3. Elevilor din Sectorul 1 li s-au tăiat bursele, dar pot primi hamsteri, fiindcă avem crescătorie. Nu sunt șobolani, sunt hamsteri, da? Păcat că nu prea se leagă lucrurile. Când erau mici și se uitau la desene animate cu Tom și Jerry, justițiarii din Piața Victoriei țineau cu Tom. Din acest motiv, parțial eclozaților le lipsește umorul. Comuniștii vechi erau mai simpatici, pentru că mulți, foarte mulți dintre ei nu credeau în ce erau obligați să facă. Sau executau de frică, nu din convingere.

4. Dacă vor să pună farurile pe un adversar, vorbitorii de giboneză corporatistă spun despre el că e conspiraționist sau că a subminat lupta anticorupție și a vorbit urât despre cariatidele justiției de la Bruxelles. Asta e faza mică. Când trebuie să bage faza mare, îl acuză pe omul – țintă că e „un apropiat al lui Dragnea”. Iar „prietenul lui Dragnea” ar trebui să le răspundă ca bufetierul interpretat de Alexandru Lulescu în filmul „Cercul magic”. „Tovarășe maior, să știți că și eu cunosc legile! Am cazier”.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger