Cauta

Cum să-l compari pe Dragnea cu Stalin? Are și dictatura mândria ei

România a ajuns o țară pe care nu vrea nimeni să o conducă, de teamă că va plăti electoral. Așa că Dancila și Iohannis se invită și se acuză reciproc „tu conduci, ba tu conduci!” Întrebarea e cine îi conduce pe cei doi și de ce nu îi lasă pe useriști și pe peneliști să preia guvernul. PSD nu mai poate să producă miniștri. Și nu de acum, ci de când a venit Dragnea.

La începutul anilor ’90, orice om știa minimum opt – zece miniștri în exercițiu. Astăzi, când te uiți la televizor, e greu să recunoști după nume și fizionomie mai mult de trei – patru sobrietăți panarameze cu rang guvernamental. Fiind siguri că vor sta în guvern cel mult două luni -trei luni, potențialilor miniștri le e teamă să accepte onoranta propunere, gândindu-se că nu vor putea reveni la vechile slujbe. Mulți miniștri de paie ai lui Dragnea chiar au pățit-o. Iar în ultimul timp, când vreun bugetofag e pus ministru, prietenii îi spun „bravo, mă, băiatule, dacă până acum nu te-au luat organele, acum te vor lua sigur. Pleci militar și prima permisie o vei prinde după Dragnea!”

În condițiile astea, doar niște tâmpitozauri emeriți mai pot spune că Dragnea a fost un dictator. Unii l-au comparat și cu Stalin, Doamne ferește! Totuși, are și dictatură mândria ei. Individul amfibiu și vâscos din Teleorman e băiat de milițian și a vrut să-și facă heleșteu personal la Belina. Despre Stalin se zice că ar fi copilul din flori al lui Maurice Ephrussi, fiu al unui bancher din Odessa și ginere al lui A. Rothschild. Dacă vedeți Palatul Ephrussi de Rothschild din Saint – Jean Cap Ferrat (pe Coasta de Azur), vă trece cheful de asocieri hapciupalitice. Stalin a fost un nemernic suprem și n-ai voie să-l caricaturizezi punându-l lângă un lider județean cu mustață de bufetier în gara Roșiorii de Vede. Dragnea se califică greu în grupele Champions League ale politicienilor români din ultimii 30 de ani. Lui Stalin i se spunea „Viteazul în piele de tigru” – titlul unui poem epic de Sota Rustaveli. În Georgia, bulevardele, teatrele, universitățile se numesc Sota Rustaveli, care a trăit în secolele XII – XIII. Noi ce poet aveam în secolul XII? Lăsăți-o pe-aia cu Ovidiu, acum 2000 de ani, că Ovidiu nu era de aici, nu l-am învățat noi să scrie, dar am reușit să-i pierdem urma, în ultimii ani ai vieții. Dacă tot se vor găsi prostoboi care să susțină că am făcut apologia lui Stalin, vă mai povestesc o chestie. Actorul care îl juca în filme pe Stalin se numea Ghelovani și nu mai știu cum. Ghelovani lăsa să se înțeleagă, în cercurile de prieteni, că ar petrece timp, din când în când, în societatea lui Stalin. Minciuni. Dar când Hrușciov a început să vorbească public despre crimele lui Stalin, Ghelovani s-a sinucis. Dragniștii ce-au făcut? Au uitat de șeful lor încă de când Dragnea era pe drumul spre pușcărie și televiziile îi urmăreau mașină. Acum, dragniștii sprijină Statul de drept.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • O companie de smartphone-uri din China umilește producătorii auto occidentali
  • Aer condiționat fără gaze poluante? Tehnologia refrigeranților solizi
  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Exit mobile version