Cucule, mai hauap!

S-a terminat circăraia cu Salam, e perfect. Sensibilosul răgușit va arpegia în continuare ca o bucată de parizer frecată pe un ziar, dar mai bine decât orice rocker. 

Ați atacat trei zile ProTV pentru o știre hapciupalitică? Alta e problema. Nu cumva și emisiunea „România, te iubesc” e făcută cu aceeași rigoare?

La Cenaclul Flacăra, Adrian Păunescu îl cobzărea pe Ceaușescu în prima parte a spectacolului și aproape că juca împotriva lui după miezul nopții. La emisiunile „România, te iubesc!” despre medicină, Vlad Voiculescu e tămâiat în crescendo. La fel de ovaționate sunt două doamne care construiesc un spital. Nu sunt medici, nu sunt milionărese, dar construiesc un spital. Primesc donații, e adevărat. Dar în ce calitate? În calitatea de sufletiste de tip nou? Eu știu un cuvânt care începe tot cu „s” și rimează cu sufletiste.

Gata, mai subțire cu poveștile astea! Eu am un prieten la Constanța, Alexe îl cheamă. Multe istorioare despre Litoralul „pe vechi” le știu de la el. Și când aude gogomănii, Alexe i-o taie imediat îmbarligătorului în engleză dobrogeană, spunându-i „cucule, mai hauap!” Tovarășii din USR, mai hauap!

Să trecem la TVR. Am vrut să văd un film la televizia de Stat. Subiect bun (o americancă încearcă să-și repatrieze fratele mort în Iordania), dar stricat de un regizor palid și de un producător care a investit puțin. După ce că rablamentul cinematografic mai avea multe piese de schimbat până să fie mediocru, l-a stricat și TVR.

Singura calitate a televiziei bugetofage era că nu segmenta filmele cu reclame. Nu mai e așa și am înțeles că de vreo lună se întâmplă chestia asta. Nici măcar nu e vina lui Turturică, un pițigoi netalentat sosit în misiune. Profesioniștii din TVR sunt niște excelenți amatori, iar această instituție nu poate fi salvată nici de Adrian Sârbu. E vorba despre acel Sârbu de acum 25 de ani, nu de Sârbu de acum, care a promis că face o televiziune (Aleph) și i-a ieșit un site.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.890 afisari

14 COMENTARII

  1. Cainele moare de drum lung siprostul de grija altuia!!! Cu ce te poti lauda ca ai realizat?! Carat serviete???

  2. despre salam cred ca s-a inteles cu televiziunile , care sint in stare de orice pentru audienta , mai ales acum vara . in mod normal le dadea in judecata . cat despre tv nationala este in trendul political corect din sua , cu filme in care femeile snopesc in bataie barbatii care striga auuu , de durere , si cred ca ,in curand vom vedea si cu homosexuali .

  3. Maestre…Ai inceput sa manipulezi „tare si pe fața” ca ghiolbanii de tembelizor…
    Ai imbatranit…Nu de mult „ne’nvirteai mintea” mai finuț mai elaborat mai elevat…

  4. Boanchis, ești un must sugator de covrig de prima mana. Alea 2 fac ceva benefic pentru societate, tu ce morții tai faci în afara de a freca hârtii ca să te crezi „jurnalist”? Ești un fituicar de prima mana care si-ar vinde și mama pentru un covrig.

    Îmi place ca nici măcar sa critici nu ești în stare, nu te duce minte. Admiți ca primesc donații, dar problema ta e în ce calitate? Hai ca îți răspund eu mâncător de rahat ce ești, în calitate de oameni care pot.

    Marș înapoi și cerșește covrigul, România ar fi un loc puțin mai bun fără tine

  5. Razvane, iti urmaresc editorialele de pe vremea „7 Plus”.
    Atunci cumparam zilnic ziarul, doar pentru editorialul tau.Genial. Felicitari.
    Dar acum ai cam luat-o pe carare. Nu stiu ce fumezi , dar nu mai ai coerenta.
    Cred ca o vacanta la munte ar fi ideala pentru limpezire.
    Cu respect,
    Alexandru Mladin

      • Nu e, suntem diferiti, eu consider ca Baonschi a fost întotdeauna un idiot fără nici o utilitate

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger