Cauta

Cu eprubeta în autobuz

1. Pe timpuri, în ceaușism, eu am învățat că îl învinovățești pe președinte pentru orice ți se întâmplă. Sau nu-ți convine. Dar înainte trebuie să-l iei frumos. Domnule Iohannis, eu v-aș fi votat dacă aș fi ieșit din casă în duminica aia! Și vă iubesc cum vă iubeați dumneavoastră elevii. Dacă mă veți invita la ziua soției, Miss Mamaia fără nepoți, nu voi veni cu mâna goală. Găsesc eu o buruiană pe undeva. Și acum, cazul. Fiindcă introducerea a fost subțire ca sentimentele pe care le degajez când îmi veniți în bătaia tastaturii.

2. Într-un mare oraș al României, domnule președinte, mai mare decât megalopolisul Sibiu, dacă vă puteți închipui, se pleacă de la analize medicale cu eprubeta în mână. Și e transportată (eprubeta) cu autobuzul. Mai concret, la spitalul de stat din acel mare oraș turistic nu se fac analize, dar se fac la o unitate privată. I se recoltează pacientului sânge, rămâne pacientul în spital, iei eprubeta cu sângele pacientului și pleci voinicește cu autobuzul spre un laborator privat. Nici măcar o bere nemțească nu se cară cu autobuzul, fiindcă se încălzește. Iar la acel laborator, analizele sunt procesate doar în cursul săptămânii, nicidecum în week – end. Week-end-ul începe miercuri, după ora 14. Ce frumos sună! „Week-end-ul începe!” Adică ceva se sfârșește începând.

3. În același oraș, un cunoscut spital privat da rezultatele testului Covid la timp, foarte la timp. Nu voi pomeni numele spitalului, fiindcă filialele din București s-au purtat frumos cu mine. Așa, și cum povesteam, i-am zis unui prieten din sud-estul patriei că am făcut testul Covid, în București, vineri spre prânz, la 12, și mi s-a transmis rezultatul (negativ) sâmbătă la 10. La Spitalul S. Mi-a spus și prietenarul că și-a făcut testul la o clinică notorie (M.) din orașul lui turistic și va primi rezultatul peste 12 zile. Cam repede, nu vă mai grăbiți așa!

4. Discuție pe plajă, la Mamaia, între oameni de afaceri și politicieni. „Să fim sănătoși!” „Dacă tot suntem liberi!”, a adăugat unul. „Unde-i cutare?” „E înăuntru.” Cum „înăuntru”? M-am speriat. „Înăuntru” însemna în Mare.

5. De fiecare dată când înjurați Mamaia, gândiți-vă că între 1996 și 2000 a fost CDR la guvernare. Eu am votat CDR și nu regret. Ministrul Turismului din acea perioadă experimentală se numea Akos Birtalan. Presupun că omul n-a văzut niciodată Litoralul, era emancipat înainte de a ajunge toți țăranii în Grecia. Cred că Marea domnului ministru era Balatonul.

Ultimele stiri

  • Catastrofa Air India, o sinucidere?
  • Avertisment de la CNAS: „Atenție la înșelătorii! Casele de asigurări de sănătate nu solicită asiguraților informații despre conturi bancare”
  • „Școala românească nu are o direcție clară în fața consumului de droguri. Este grav” – Concluziile Conferinței Webdidactica, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină. Atenționarea meteo vizează 16 județe – HARTĂ/Cum va fi vremea în București
  •  Admiterea la liceu 2025. A fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a/Ce urmează pentru elevi
  • Dacian Cioloș, refuzat de un taximetrist la Aeroportul Otopeni/Ce a pățit șoferul de taxi – FOTO
  • Ce spune Grindeanu despre relaţia cu Bolojan: „Eu cred că oamenii nu se aşteaptă să fim prieteni” – VIDEO
  • Ce presupune reforma pensiilor speciale și la cât ar putea crește vârsta de pensionare. Ministrul Muncii: „Magistrații știu foarte bine la ce mă refer”
  • Dezvăluiri de culise în privința măsurilor fiscale. Grindeanu: Pîslaru a mers la Bruxelles și a venit de acolo cu un to-do list – VIDEO
  • Comunicat de presă KABE BOYS SRL
  • Exit mobile version