AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCovidul și criptomoneda

Covidul și criptomoneda

1. Povestea de mai jos e cu trei poeți comuniști (Marcel Breslașu, Tiberiu Utan și Ion Brad) care se duceau cu trenul la un congres al scriitorilor, ținut la Arad, și aveau de împărțit două cușete. Dar eu voi înlocui poeții cu trei partide – Marcel Breslașu (PNL), Tiberiu Utan (PSD), Ion Brad (USR) și cușetele cu Puterea și Opoziția. PSD a întrebat PNL cu cine vrea să doarmă, avertizând că „io, PSD, sforăi de se oprește trenul”. La care PNL a răspuns „lasă, PSD, o să stau cu tine! E mai bine să dormi cu cineva care îți sforăie în față decât cu USR, care îți trage sforile pe la spate”.

2. Un guvern PNL – PSD e, în comparație cu un Guvern PNL – USR, ca viroza sezonieră pe lângă Covid. Euforicii ăștia mici și iubitori de clorofilă să mai stea o tură. Au și început cu glumele pe centurile de socializare – „o să ne uităm ca la film. Ne luăm popcorn”. Popcorn fumați, pardon, popcorn mâncați, popcorn guvernați!

3. Fotbalul românesc n-are cum să se salveze cu antrenori fără dinți. Distinsul Mitza Iosif a fost așezat pe banca Rapidului, dar cred că și-a jucat măselele la păcănele. Când dai zilnic declarații la televizor, nu ține nici scuza „Rapid, club sărac”. Eu știu și vremurile alealalte. Rapid a fost club de mâna a doua doar între 1975 și 1990 și după ce a intrat Copos la pușcărie. Până la începutul anilor ’70, Steaua și Dinamo se băteau pentru campionat și cupă cu UTA, Petrolul și Rapid. La mondialul din Mexic 1970, Rapidul a avut cinci jucători (Răducanu, Lupescu, Dan Coe, Dumitru, Neagu), Dinamo tot cinci (Dinu, Deleanu, Gergely, R. Nunweiller, Lucescu) și Steaua doi (Sătmăreanu și Tătaru). Pe urmă, UTA, Petrolul și Rapid s-au cam veștejit și a crescut Universitatea Craiova. Revenind la antrenorul de acum al Rapidului, cred că ar mai fi o variantă. Poate că dumnealui are o dantură de star hollywoodian, dar nu o văd eu pentru că o ține în criptomonede.

4. Criptomoneda e făcută, parcă, special pentru români. Cazinoul, banca, schema Ponzi, crizele bursiere sunt jucării pe lângă criptomonedă. Această criptomonedă este un antrenament extraordinar pentru dispariția banilor. Gata și cu sinuciderile! Veți pierde tot, dar veți fi „unici”. Fiecare cu parolele lui.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.654 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger