AcasăEditorialRazvan Ioan Boanchis"Corupția ucide", dar a apărut o nouă clasă de piloși

„Corupția ucide”, dar a apărut o nouă clasă de piloși

1. „Suedia a eșuat în încercarea de a integra numeroșii migranți pe care i-a primit în ultimele două decenii, ceea ce a condus la crearea de societăți paralele și la violențe ale bandelor”, a spus Magdalena Anderson, prim-ministru al Suediei. Nooo, nu merge așa! Doamna Anderson, trebuie să fim toleranți. În această lună, în confruntările cu bandele au fost răniți doar 100 de polițiști. Premierul Anderson a mai zis că „trăim în aceeași țară, dar în realități total diferite.” Până la urmă vom trăi toți în aceeași realitate. Oaspeții le vor educa pe gazde.

2. Toți avem momente de naivitate și nu trebuie să râdem de doamna Anderson. La dumneaei naivitatea e un pic (mai mult)  interpretată. La mine a fost pe bune, fix cu un an în urmă, când am venit de la vaccin atât de fericit de parcă aș fi câștigat Oscarul, Nobelul și Champions League în aceeași zi. Deși sunt tolerant ca doamna Anderson, vin cu o propunere. Cei care s-au vaccinat în ianuarie și februarie 2021 și nu îndeplineau condițiile ar trebui să bage în ei dozele care au mai rămas. Ce-i asta? „Corupția ucide” dar a apărut o nouă clasă de piloși? Și măcar de-ar avea ceva în cap piloșii ăștia născuți digitalizați. Înainte, dacă ieșeai în oraș și făceai un dezacord, se uita lumea strâmb la tine. Azi, dacă faci șapte dezacorduri, intră în preț.

3. Au trecut 67 de zile de război și 25 de când a fugit Elena Udrea în Bulgaria. Iar intelectualii lui Băsescu „se arăt-a fi elemente tot mai dușmănoase”, ca să parafrazez un clasic. Niciunul nu îi ia apărarea călugăriței roz. De ce să îi ia apărarea? Pentru că și ea a fost fată bună cu ei, de-aia. Aaaa, s-a prescris sau cum?

4. Până să înceapă războiul, de meserie farisei erau doar politicienii și ziariștii. Și unii, și alții spuneau ceva la televizor și altceva în particular. Azi, toată lumea se exprimă pe centurile de socializare și toată lumea e ipocrită. Și asta se întâmplă într-o țară care abuzează de verbul „a asuma”. Cea mai distractivă formulare mi se pare „X e un tip asumat”. Daaaaa, „e asumat” și „empatizează”. Atunci „asumați-vă” și pe facebook ce povestiți la telefon sau la serviciu. Sau la picnic, unde bateți politichia lângă platoul cu mititei și vi se termină mâncarea pe obraji.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger