AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCopiii tâmpiți ai digitalizării

Copiii tâmpiți ai digitalizării

1. Citez din ziaristul Radu Soviani. Omul e pe cifre, pe astea, nu o lefterește cu metafore, ca mine. Cum ar spune apologeții deontologelii, Soviani e credibil. Și „frecventabil”, acesta fiind cel mai cretin adjectiv pe care l-au adoptat și îl îndoapă zilnic ziaricii.

Așadar, Soviani: „Dobânzile plătite de România sunt mai mari decât dobânzile ÎNSUMATE ale altor 22 de state europene. 2, 84 România, 2, 74 însumat cele 22 de state din U.E.  Iar premierul ne spune să ne pregătim de o creștere economică de 9%. Creșterea datoriei publice în 17 luni (din noiembrie 2019 până în martie 2021) a reprezentat de 5 ori mai mult decât tot ce a încasat statul român prin privatizările de după 1990. În 17 luni, datoria publică s-a majorat cu aproape 27 de miliarde de euro, adică a) de 41 de ori mai mult decât a încasat statul român pe Petrom, b) de 540 de ori mai mult decât a încasat statul român pe Petromidia, c) de 350 de ori decât a încasat statul român pentru Sidex”. Ce vor înțelege de aici tefeloazele din Piața Victoriei? Că a furat PSD. Domnule Cîțu, v-am admirat când v-ați luat de useriști, dar eu țin cu Orban. Ludovic dansează ca în anii ’80, e pe blues la sentiment, e răscolitor, e un amestec de lacrimi și flatulențe.

2. E foarte cald și miroase urât prin centru. Batiste pentru noi și Climenum pentru doamna!

3. O bicicletă electrică furată din Germania a fost găsită în România, mai exact în localitatea Berevoești. Când au apărut trotinetele electrice în București, niște băieți pitorești au furat vreo 300. Trotinetele sunt și acum în București, în diverse curți și beciuri, dar nu le caută nimeni. De ce? Nu avem curaj sau cum? Cât despre Berevoești – cum se leagă lucrurile! Ce frumos le potrivește Securitatea! Mai țineți minte „Groapa de la Berevoești” și cum a fost chemată presa acolo? Vorbesc cu voi, ăștia vechi. Pe vremea aia de abia se nășteau copiii tâmpiți ai digitalizării.

4. Promo pentru „România, te iubesc!”, emisiunea preferată a panaramezilor snobi și useriști:”Aceste păsări sunt monogame, dar au și aventuri extraconjugale”. Daaaa, ele face pe serioasele, dar e curve, e perverse, e ca babele din bancul „mai ții minte, dragă, când se purtau mănuși până la cot?”  „Dacă e băiat bun, ia-l!”

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.339 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger