AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCireșe la 175 de lei kilogramul și lilieci albaștri

Cireșe la 175 de lei kilogramul și lilieci albaștri

1. Mare scandal cu Tanczos Barna, ministru al Mediului care a cântat imnul Ținutului Secuiesc la un meci de hochei între Ungaria și România. Comentăm un efect întârziat. Barna nu trebuia să facă parte din guvern. Tanczos Barna e un înalt reprezentant al Statului Român, dar admiră, în paralel, și politica aplicată în sport de Viktor Orban, și intervențiile oengiste ale lui Soros. Știe toată lumea – V. Orban și Soros nu se suportă. O povestioară cu Tanczos Barna. Într-o comisie parlamentară se vorbea despre blocarea birocratică a construcției de minihidrocentrale. „Atunci a intervenit Tzancos Barna și a spus că între protecția mediului și cea a sistemului energetic național, el preferă să protejeze mediul. Adică să protejeze niște colonii de lilieci albaștri, reclamate de un ONG sorosist. Iar România importă energie de la Putin.” Am citat din Radu Popa, prezent în acea comisie. E bun Tzancos Barna, e prea bun. Cred că ar putea să îi împrietenească pe V.Orban și Soros.

2. Să trecem la patrioți. Domnul Vasile Dîncu a spus că „primesc zilnic zeci de mesaje să nu sprijinim Ucraina, fiindcă noi trebuie să stăm în banca noastră.” Câte mesaje? Zeci de mesaje? Imeeeens! Și domnul Dîncu rezistă, rezistă, rezistă. Un ministru al apărării se luptă cu mesajele? Să presupunem că sunt 99 de mesaje – numărul maxim când vine vorba despre zeci. Din 99, am convingerea că minimum 87 sunt anonime. Ce viață grea duce ministrul Apărării în război! De-aia are și timp să o ajute voalat pe CFR Cluj, susținând CSA Steaua. Domnule Dîncu, fotbalul profesionist nu-i obligatoriu. Asta-i lipsește unei armate NATO? Echipă profesionistă de fotbal?

3. Nu-i obligatoriu nici să cumpărăm cireșe la 175 de lei kilogramul. Așa și-a început jurnalul, ieri, o televizie de știri. „175 de lei kilogramul de cireșe din Spania.” Aceasta este o non-informație propulsată doar ca să inflameze lumea aiurea. Din punctul meu de vedere, poate să fie kilogramul și 300, fiindcă nu le-aș cumpăra nici cu 100, dacă aș găsi banii lângă tarabă. M-am gândit, totuși, cine ar putea să le ia. Un elev de clasa a cincea, care scoate din pușculiță 20 de lei ca să se dea șmecher la școală cu 100 de grame de cireșe. Bagabonțelul ăla chiar va reuși în noua societate. Va ajunge un bun bișnițar pe metaverse.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger