AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCiolacu și Ciucă sau blatul mediocrilor

Ciolacu și Ciucă sau blatul mediocrilor

1. Domnilor Ciolacu și Ciucă, sunteți blat? Pentru Sectorul 1? Cu superiorii dumneavoastră și ai Clotildei? Dacă nu sunteți blat, de ce n-ați pus un candidat cunoscut pentru Primăria Sectorului 1? Sectorul 1 e mai important decât Primăria Capitalei, Primăria Clujului și Primăria Constanței la un loc.

2. Să candideze pentru S1 Ciolacu însuși! Sau Firea. Sau doctorul Cîrstoiu. Ultimul ar fi mai în elementul lui la S1 decât la PMB. Un indiciu al eventualului blat e că useriștii nu îl atacă pe Tuță, parcă așa îl cheamă. Pentru că le convine să aibă un asemenea adversar. Chiar și Tudorache era cu zece clase peste Tuță, fiindcă nu mă interesează ce au lătrat trotinetarii despre diamante. Ce ați fi vrut să aibă o nevastă de primar? Păduchi? Cu useriștii încă patru ani la S1, în școli vor fi păduchi. Ați uitat când școlile din S1 erau înconjurate de gunoi? Ciucă și Ciolacu sau blatul unor mediocri.

3. O să-l parafrazez pe Papaiani, când îl certa pe Jean Constantin, în „B.D. la munte și la mare”. „Cetățene Tolontan, cine te-a readus în presă ca să dai spectacole în campania electorală? Și iar te ții de sifonării?” Pentru ce i-ai făcut lui Cîrstoiu, cred că o să-l votez pe Cîrstoiu. Știu că îți pasă de chestia asta cum le-a păsat ălora de la Ringier de filmul tău de Oscar, cu Vlad Voiculescu în rolul principal. Bun film, nene! Film documentar, dar și film artistic. Film indian, dar și film de acțiune. Dacă tot facem filme, mi-ar fi plăcut ca Mirela Neag să-l sune pe tatăl meu, când era directorul Policlinicii Drumul Taberei 34, dar lucra și la o instituție de profil cu plată. S-a putut și pe vremea lui Ceaușescu, până prin anii ’80. Aoleu, ce detalii medicale i-ar fi dat tata! Dar nu în limbaj științific. Pe înțelesul ei. Dacă nu mă crede, să-mi dea telefon. Că o lămuresc eu.

4. Sfat pentru chirurgi: plecați TOȚI de la Stat! Să opereze la Stat  Vlad Voiculescu și trotinetarii, Gretardata Thunberg și pacostea globalistă!

5. Vlad Voiculescu se pricepe la medicină ca soția lui Dan Șucu la fotbal. Dar doamna Șucu măcar e dulce când vorbește, la știrile ProTV, despre ce nu știe. Și ușor-ușor va învăța ea și fotbal. Vlad Voiculescu înțelege din medicină doar ce scrie pe prospectele farmaceutice.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.