AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisChiar și pe timp de război USR scoate legi excelente

Chiar și pe timp de război USR scoate legi excelente

Citez din Andrei Caramitru, nu din „surse vândute rușilor”. Dacă e adevărată informația, gândiți-o! Dacă nu e adevărată, înseamnă că nu mai trebuie să-l (re)citiți pe Balzac. „Comedia umană” e, de fapt, creația actorului Ion Caramitru. Eu îl apreciez pe Andrei, prezint concluzia lui de expert, după ce i-am corectat două dezacorduri.

„În ultimele trei săptămâni, Germania NU a trimis nicio armă în Ucraina. Din totalul de arme promise, a trimis  doar o treime. În trei săptămâni, Germania a plătit  un miliard de euro lui Putin pe gaze și petrol.”

Nu știu ce face azi, dar în trecut Putin s-a jucat cu Merkel ca Rasputin cu tzarina Alexandra. La fel s-a jucat și cu Schroeder. Presa internațională a scris că armamentul pe care l-a oferit Germania e redegist, din anii ’70. Am citit că și rușii au început războiul cu arsenalul din anii ’70. Dacă îl aduc și americanii pe Rambo (Stallone), e perfect. Stallone are 76 de ani, cred că voinicul Mihăiță Șora îl pune la skandenberg. Marea Britanie nu trebuie să vină cu nimic. Îl are pe Boris Johnson, care a comparat dorința Ucrainei de a adera la U.E cu Brexit. Buuuun, deci ieșirea din U.E e totuna cu intrarea în U.E. Boris englezul! Iar alți mari politicieni au intrat atât de bine pregățiți în război încât așteaptă ca Putin să fie dat jos printr-un puci.

Fără să vrei, te gândeșți la întâlnirea de la Ialta, din 4 – 11 februarie 1945. Ce blat! Dar marele blat a avut loc înainte de blatul consemnat în cartea de istorie. Da, „șervețelul de la Ialta” n-a fost mânjit grafic la Ialta, ci în octombrie 1944, când Churchill l-a vizitat pe Stalin la Moscova. Citez tot dintr-o tefelistă, doamna Sabina Fati („Ocolul Mării Negre în 90 de zile”), ca să nu avem discuții. La Moscova, unde a stat cinci zile, „Churchill a scris pe un șervețel albastru cum vede el împărțirea Balcanilor, iar Stalin a bifat cu un creion albastru. „Cum ți s-ar părea să ai 90% predominantă în România, pentru ca noi să avem 90% în Grecia și să mergem pe juma-juma în cazul Iugoslaviei?” Bulgaria – 75%, Ungaria 90% pentru ruși.

„După patru luni, înainte de a pleca spre Ialta, Churchill a spus, cu resemnare jucată, că „zona Balcanilor va fi bolșevizată, iar eu nu pot să împiedic acest lucru. Și nici pentru Polonia nu pot face nimic.” Când a aterizat la Ialta, Churchill a început să umble la metafore, a zis că e pe „Riviera lui Hades”. Probabil că l-a vizitat talentul prea de dimineață.

Puciul de la Moscova, din august 1991, l-a prins pe Gorbaciov tot la Ialta, în concediu. Dar în 2014, când a fost anexată Crimeea, cine era la Ialta?

Mai bine să ne vedem de geostrategii noștri. Chiar și pe timp de război USR dovedește că are scaun la cap și indigestie ecologică. Partidul Generației Gadget a scornit o lege de interes planetar, promulgată de Iohannis, potrivit căreia „după 16 ani, animalele de companie au din nou voie pe plajă.” Până aici mai merge. Dar ce urmează e o dezmierdare – de la „merde”, adică alintarea pampersului umplut. „Cel care însoțește animalul de companie la plimbare pe plajă este obligat să îi strângă și mizeria. POLIȚIA LOCALĂ, POLIȚIA NAȚIONALĂ ȘI JANDARMERIA VOR AVEA ATRIBUȚII DE CONTROL PENTRU RESPECTAREA LEGII.” Misiunea e grea și onorantă, cred că polițiștii trebuie să fie de la comisari în sus. Supravegheați de chestori. Parcă îi aud: „corp delict pe rândul patru de umbrele, lângă șezlongul înconjurat de găletușe. Nu deteriorați probele!” Și dacă sunt excremente de bebeluș, nu de câine, ce facem? Chemăm Criminalistica.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.778 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce amendă încasează şoferii care circulă cu o maşină a cărei înmatriculare a fost suspendată

Situația din Codul Rutier în care se poate aplica suspendarea înmatriculării este aceea când înmatricularea automobilului cumpărat nu este transcrisă pe numele noului proprietar...

Se schimbă legea care afectează salariile, în România! Va viza toți angajații din mediul privat

Transpunerea Directivei (UE) 2023/970, care se referă la salarii, aduce schimbări semnificative pentru angajatorii și angajații din România.Acesta va fi aprobat de Guvern în...
proger